Treća sreća za Rosonere, Kjer jači od VAR-a, Milanu odškrinuta vrata prolaza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.03.21. | 20:49

Dva gola poništena Italijanima u prvih 12 minuta

Svet fudbala se nepovratno promenio otkako je uveden VAR. Nepovratno, osim u situaciji da ga FIFA naprasno ukine, ali nema naznaka da bi to moglo da se dogodi, naprotiv.

Da nije tog “sokoćala” bilo, druga bi se pesma pevala večeras na Old Trafordu. Ostala je da lebdi iznad praznih tribina pobednička Mančester junajteda, ali da video tehnologija nije isekla rosonere u prvih 12 minuta utakmice, uho bi milovala neka milanska kancona.

Izabrane vesti

Ipak, treća je na kraju bila sreća za rosonere. Posle dva poništena gola u prologu meča, onaj treći, koji je postigao Simon Kjer u 92. minutu odškrinuo je Italijanima vrata četvrtfinala Lige Evrope. Makar za taj gol u gostima su sada bliži prolazu – 1:1.

Sad, da li je ovaj gol doneo pravdu… Činjenica je da su Milanu poništena dva gola u prvih 12 minuta igre. Najpre je Leao u 6. minutu bio u ofsajdu kada je zatresao mrežu Junajteda, da bi šest minuta kasnije sjajan gol postigao Kesi, ali su sudije videle da je u prijemu zakačio loptu rukom. I na snimcima se jedva taj kontakt vidi, ali u VAR sobi su procenili da to ne može da bude gol i ponovo su vratili Milaneze na početak.

Ali, činjenica je i da je Milan odigrao slabu utakmicu, slabije čak i od slabog Mančester junajteda.

Hajde neka bude da je Amad Dijalo, svojim prvim golom za A tim Mančestera, oprao obraz kapitenu Hariju Megvajeru, koji se izbrukao za sve pare pred kraj prvog poluvremena, kada je sam kao duh, ničim ometan, sa 30 centimetara umesto praznog gola pogodio stativu.

Samo što je ušao u igru, dečak iz Obale Slonovače se majstorski snašao ispred gola. Aplauz prvo ide na račun Bruna Fernandeša, kojeg su izgleda isprovocirale sve one priče da nestaje s terena protiv velikih rivala, pa je asistencijom pogodio “u trepavicu” mladog napadača, a ovaj je udario loptu unazad glavom i preko Donarume je poslao u gol.

Dečko je morao iz Bergama da dođe u Mančester da bi pobedio Milan... I taj gol u mrežu rosonera je ujedno njegov prvi za A tim Crvenih đavola. Malo je do sada i minuta skupio na terenu. Ali, osetio je Solskjer da je na terenu bonaca koja ne odgovara njegovom timu, da neko mora da uđe da malo razdrma situaciju na terenu. Odlučio se za Dijala i pogodio u centar mete.

Malo šta se događalo na terenu posle toga, Milan je delovao mrtvo, isceđeno, kao da su mu poništeni golovi ubili volju za igrom. I onda, pravo niotkud – gol. Simon Kjer je glavom tukao posle kornera, a pogotku je jednako kumovao golman Henderson, koji je očajno reagovao, lopta mu je maltene prozujala tačno iznad glave.

Na koncu 1:1, pravedno ili ne nije ni bitno, jezičak na vagi sada malo prelazi na Milanovu stranu. Ali, daleko od toga da je išta gotovo. Samo kad bi bilo makar malo boljeg fudbala...

Posle osvojene šampionske titule Rendžers je u Pragu ostvario sasvim solidan rezultat, koji ga favorizuje da može do četvrtfinala Lige Evrope.

Slavija je rano povela, ali nije uspela da uzdrma tim Stivena Džerarda, koji je do poluvremena vratio rezultatsku ravnotežu, koja je ostala na snazi do kraja – 1:1.

Bili su Česi malo bolji tim na terenu, a veliku šansu za pobedu propustili su u 90. minutu, kada je Mekgregor odbranio udarac glavom Masopusta.


LIGA EVROPE – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Ajaks – Jang Bojs 3:0 (0:0)

/Klasen 62, Tadić 82, Brobi 92/

Dinamo Kijev – Viljareal 0:2 (0:1)

/Tores 30, Albiol 52/

Mančester j. – Milan 1:1 (0:0)

/Dijalo 50 – Kjer 92/

Slavija Prag – Rendžers 1:1 (1:1)

/Stančiju 7 – Helander 36/

21.00: (1,65) Roma (3,80) Šahtjor (5,50)

21.00: (1,63) Granada (3,80) Molde (5,60)

21.00: (4,20) Olimpijakos (3,50) Arsenal (1,90)

21.00: (1,38) Totenhem (4,70) Dinamo Zagreb (8,50)


tagovi

MilanSimon KjerMančester JunajtedLiga Evrope

Obaveštavaj me

Milan
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara