Real povukao i drugi osigurač, Rodrigo dobio ugovor kakav zaslužuje

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 14:12

Madriđani rešili još jedno važno pitanje i mirno dočekuju leto

Prekjuče Vinisijus Žunior, danas Rodrigo.

Real Madrid je rešio dva najveća problema što se tiče budućnosti i sada mirno dočekuje letnji prelazni rok bez bojazni od ucena. 

Izabrane vesti

Vinisijus Žunior je u utorak stavio paraf na novi ugovor do 2027. godine pošto mu je aktuelni isticao na kraju sezone. Danas je njegov “blizanac” iz napada Rodrigo produžilo saradnju do 2028. pošpto mu je aktuleni isticao u leto 2024. i mogao je već na kraju ove sezone da vrši pritisak u slučaju dobre ponude nekog drugog kluba. Real nije došao u tu situaciju. Još letos je sve dogovorio sa Brazilcima, a ove jeseni i zvanično potvrdio.

Obojica su blindirana velikim otkupnim klauzulama u vrednosti od milijardu evra, a dobili su i drastične povišice. Vinijeva plata je sa 3.000.000 evra neto po sezoni skočila na 10.000.000 godišnje bez bonusa što je u rangu Belingemove plate a manje od iskusnijih Krosa, Alabe i ModrićaRodrigo će biti nešto manje plaćen od zemljaka sa 7.000.000 evra po sezoni.

Real sada nema velikih briga oko situacija sa ugovorima. Saradnja na kraju sezone ističe veteranima Krosu i Modriću i tek tada će se opet sesti za pregovarački sto i videti da li da im se opet ponudi jednogodišnji produžetak što je praksa sa iskusnim igračima poslednjih godina. Zamene su već tu u vidu Belingema, Valverdea, Čuamenija, Kamavinge… Ugovori ističu i klupskim vojnicima Vaskezu i Naču sa kojima će takođe biti obavljeni slični razgovori, s tim što oni ne spadaju u rang plaćenijih igrača u klubu poput Modrića i Krosa. Sledeći veliki potpis bi trebalo da bude Eder Militao. Njemu ugovor ističe u leto 2025. i sada je već vreme da se parafira produžetak saradnje.

Ako i Brazilac potpiše uskoro, Real će zaista imati potpuno mirno leto i dovoljno vremena da se isključivo fokusira na dovođenje pojačanja.


tagovi

Rodrigo

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara