Džud Belingem (©Reuters)
Džud Belingem (©Reuters)

Real u dijamantu počeo život bez zveri u špicu, Belingem oduševio Karleta i oživeo “desetku”

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 11:47

Kad to kaže trener Reala…

Postoje loši, prosečni i dobri debi mečevi. A postoji i debi Džuda Belingema u dresu Reala. Toliko dobar da trener najvećeg kluba na svetu posle meča kaže da njegov tim mora prvo da se navikne na Belingemov kvalitet. Jasno vam je onda kakav je utisak ostavio 20-godišnji Englez u pobedi od 3:2 u prijateljskom meču sa Milanom.

Belingemova partija jedna je od dve teme kojom se danas bave madridski mediji, a druga je, uprkos tome što je Fede Valverde bio dvostruki strelac, novi stil igre Kraljevskog kluba. Posle odlaska Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju Real je ostao bez zveri na mestu klasične devetke, a kako Hoselu, Benzemin naslednik, jednostavno nije taj kalibar, Karlo Ančeloti je morao da improvizuje.

Izabrane vesti

Na Hoselua samog u špicu nije mogao da se osloni, pa smo protiv Milana gledali Real u formaciji 4-4-2 dijamant, a prema Karletovim rečima gledaćemo ih u sistemu 4-3-3, ali sa Rodrigom kao najisturenijim igračem.

Dakle, kakvi su utisci o “dijamantu”?

Dopalo mi se. Ima stvari koje reba da modifikujemo malo. Teško smo pokretali akcije iz poslednje linije. Pokušavali smo više da idemo kroz centar, umesto po bokovima… Ni presing nismo uvek vršili kako treba, ali dopalo mi se”.

Belingem je igrao napred, iza Hoselua i Rodriga, kao klasična “desetka”, pomalo zaboravljena u modernom fudbalu.

Odigrao je dobru utakmicu. Tim mora da se navikne na njegov kvalitet. Moramo da uživamo u njegovom dolasku… On je fantastičan igrač, veoma važan. Kompletan vezista, igra sa jakim intenzitetom, kreće se veoma dobro bez lopte. Drugačiji je od ostalih vezista koje imamo. To kako pronalazi rupe u protivničkoj igri je njegov izuzetan kvalitet”.

Pride je i svestran i može da pokrije više pozicija. A, koja je idealna za njega?

Kada budemo igrali kao danas biće ‘desetka’. Kad budemo igrali 4-3-3 igraće u vezi po desnoj strani. Za njega je ‘desetka’ najbolja, jer je onda blizu kaznenom prostoru. Zavisiće od sistema. Moramo da budemo strpljivi i vidimo kako će se sezona da se odvija”.

Sledeće pitanje: postoji li opcija da igra kao lažna devetka u sistemu 4-3-3?

Kad igramo 4-3-3 najistureniji napadač mora da bude Rodriga, a po bokovima imamo Valverdea, Gulera… Imamo opcija. Imamo i opciju da igramo sa napadačem i vezistom iza njega, u tom slučaju najbolja mogućnost je Belingem – Rodrigo. Retkost je naći igrača takvog kvaliteta. Čak je čudno naći gas a 20 godina. On može još da napreduje. Srećni smo što je sa nama. Ali imamo i fantastične mlade igrače i to mi uliva samopouzdanje”.

Na kraju i o tom presingu…

Moramo da pokušamo da pritiskamo malo više. Sa dijamantom u sredini imamo jak presing u centru terena, ali manje po bokovima. Moramo bolje da se pomeramo i pritiskamo i na strani. Defanzivno, nije ovo najbolji ssistem, ali moramo da se prilagodimo karakteristikama igrača”, završio je Ančeloti.


tagovi

Džud BelingemKarlo AnćelotiReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara