Toni Kros (©Real Madrid)
Toni Kros (©Real Madrid)

Realova istinska legenda: Toni Kros u Madridu i desetu sezonu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 14:06

Produžen ugovor sa Kraljevskim klubom

Karim Benzema jeste izabrao Saudijsku Arabiju, ali Real će i dalje imati senatore koji će držati svlačionicu pod konac. Nakon što je Luka Modrić odbio arapskih 200.000.000 evra kako bi ostao u Madridu, boravak u španskoj prestonici produžio je i Toni Kros.

Nemački vezista je produžio ugovor na godinu dana čime je osigurao i jubilarnu, desetu sezonu u Kraljevskom klubu u koji je stigao 2014. godine iz Bajerna iz Minhena. Plan je jasan: penzionisati se na stadonu „Santjago Bernabeu“. Kako će u januaru proslaviti 34. rođendan, vrlo je blizu njegovom ostvarenju.

Izabrane vesti

To što je ugovor potpisan na godinu dana ne znači ništa, već je prosto praksa velikih klubova da sa veteranima koji su prebacili tridesetu saradnju uvek obnavljaju na 12 meseci. A da se onda prati kako se telo ponaša. Španski mediji čak navode da je i sam Kros pri stavu da će onog trenutka kada mu Real kaže da je prekobrojan okačiti kopačke o klin.

Nema on za čim da žali. Kros je do sada odigrao već 417 utakmica za Real i osvojio je 20 trofeja: četiri Lige šampiona, pet svetskih klupskih prvenstava, četiri evropska Superkupa, tri titule u Primeri, Kup kralja i tri španska Superkupa.

Sa Modrićem i Kazemirom oformio je vezni red koji je godinama bio sinonim vrhunskog fudbalskog majstorstva. Van terena – ništa da ukalja njegov ugled. Već se uveliko spekuliše da će Real pokušati da ga zadrži u nekoj funkiciji čak i kada završi igračku karijeru.

Real je ovog leta već doveo napadača Hoselua na pozajmicu iz Espanjola, 23-godišnjeg levog beka Frana Garsiju za 5.000.000 evra iz Rajo Valjekana, te kao kapitalno pojačanje Džuda Belingema, koga je Borusiji platio 103.000.000 fiksno, uz premije koje bi cenu transfera mogle da dignu na 130.000.000.

Sada idu novi ugovori za obnavljanje. Čeka se da šal podigne i Luka Modrić, pa onda Naćo i Dani Sebaljos.


tagovi

Toni KrosLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara