Mendi, Regilon ili neko treći? (©Reuters)
Mendi, Regilon ili neko treći? (©Reuters)

Realova potraga za levim bekom u više pravaca

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.21. | 13:57

Kako stvari stoje, Marselo će na leto napustiti Madrid

Iako je drugi na tabeli Primere i igraće u osmini finala Lige šampiona, Real Madrid ove sezone igra ispod očekivanog nivoa i sve je izvesnije da će na leto biti velikih promena u "kraljevskom klubu". U igračkom kadru definitivno, a vrlo moguće i na klupi.

Zinedin Zidan nikako da probudi ekipu u kojoj je većina igrača već osvojila sve što se osvojiti može, a posle eliminacije Kup kralja od trećeligaša, jasno je da će na Santjago Bernabeu neko morati da plati ceh.

Izabrane vesti

Videćemo hoće li i trener biti u toj grupi kao što se nagoveštava ili će Francuz dobiti poverenje na konto ranijih rezultata, ali čini se da za pojedine igrače neće biti sentimentalnosti. Među njima je levi bek Marselo.

Iskusni Brazilac ima ugovor još godinu i po dana, međutim, Ferlan Mendi je uspeo da ga istisne iz startne postave. Piše se da je Monako zainteresovan za 32-godišnjeg Marsela i da će probati da ga privoli bogatim ugovorom, po kom bi zarađivao 6.000.000 evra godišnje do 2024.To jeste za trećinu manje nego što trenutno prima, ali imajući u vidu da nije u prvom planu, kao i njegove godine, vrlo je moguće da Brazilac prihvati poziv.

Real ne bi trebalo da mu pravi problem, jer bi svakako zaradio prodajom pre isteka ugovora, pa je ono o čemu u Madridu već razmišljaju - pozicija levog beka.

Po pisanju Marke, u "kraljevskom klubu" nisu impresionirani dosadašnjim izdanjima Mendija i lako bi moglo da se desi da francuski reprezentativac od sledeće sezone dobije ulogu rezerve. Da bi to izbegao, moraće dobro da zapne u narednih nekoliko meseci.

Navodno se razmišlja i o povratku Serhija Regilona, koji je prošlog leta prodat Totenhemu za 35.000.000 evra, ali uz klauzulu da bi za 10.000.000 veću cifru mogao da bude otkupljen i vraćen u Madrid. Ta opcija će najviše zavisiti od toga ko će biti trener Real Madrida sledeće sezone, jer je upravo Zidan odlučio da 24-godišnji Španac može da ide u London.

Tržiše po pitanju levih bekova nije baš bogato ponudom, pa će Madriđani sigurno gledati i u svoje dvorište. Marka piše da bi šansu mogao da dobije neko od igrača iz omladinskog pogona, pre svih 21-godišnji Fran Garsija kom trenutno dobro ide na pozajmici u Rajo Valjekanu i nada se da bi uskoro mogao da bude pozvan nazad na "Bernabeu".

U Kastilji je i dve godine mlađi Migel Gutijerez, takođe dragulj kom tek predstoji završno brušenje, a koji bi mogao da bude prekomandovan tokom letnje pauze.

Činjenica je da Real za ostvarivanje svojih ciljeva mora da ima bar dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji. Ove sezone forme Mendija i Marsela jedva da zbirno zadovoljavaju ta očekivanja. Francuz je bez asistencije ili gola u 21 nastupu, a Brazilac na tri asistencije u osam nastupa. Premalo za klub takvog renomea.



tagovi

Real MadridFerlan MendiSerhio RegilonZinedin ZidanMarselo

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara