Vinisijus Žunior i Rodrigo (Reuters)
Vinisijus Žunior i Rodrigo (Reuters)

Realu se ne piše dobro: Duža pauza čeka i Vinisijusa

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.08.23. | 19:16

Brazilac šest nedelja van terena zbog povrede butnog mišića

Na mišiće je Real Madrid za vikend savladao Seltu i zadržao maksimalan učinak na startu takmičenja u španskoj Primeri. Ipak, pogled na tabelu daje utisak da Kraljevski klub igra ubedljivije nego što je to zapravo slučaj. I zato se Blankosima u narednom periodu, makar do početka ili sredine oktobra meseca ne piše dobro. Razlog je povreda jednog od najboljih igrača Žuniora Vinisijusa.

Brazilac je već posle 18 minuta utakmice sa Seltom morao da bude prinudno zamenjen. Sreća u nesreći za Karla Ančelotija jeste to što kao u slučaju Tiba Kurtoe i Edera Militaa za koje je aktuelna sezona završena, Vinisijus nije povredio prednji ukršteni ligament već butni mišić desne noge i shodno tome očekuje ga pauza od šest nedelja.

Izabrane vesti

To znači da će krilni napadač propustiti sve septembarske duele, počev od utakmica protiv Hetafea i Real Sosijedada kod kuće, preko premijere u Ligi šampiona (još se ne zna protiv koga budući da je žreb na programu u četvrtak od 18.00), do mečeva protiv Atletik Bilbaa na San Mamesu, odnosno sa Las Palmasom na Bernabeuu. Prvog oktobra Real igra protiv Đirone, a prognoze lekarskog tima Blankosa kažu da bi Brazilac nazad na teren mogao 8. oktobra protiv Osasune.

Vinisijus je protiv Sevilje osetio neprijatnost u desnoj butini posle jednog sprinta iz 11 minuta. Nakon što mu je ukazana lekarska pomoć, a butina uvijena u zavoje vratio se na teren, ali je nedugo zatim ipak završio na zemlji i zatražio izmenu.

Prvu ozbiljniju povredu ligamenta kolena Vinisijus je u Realu zaradio marta 2019. godine u okršaju Lige šampiona protiv Ajaksa i ona ga je udaljila van terena na dva meseca. Međutim, od tada, u naredne tri sezone Brazilac je uglavnom bio zdrav kao dren. U tom periodu odigrao je 139 od 159 utakmica, a izostanci su bili posledica tehničke prirode ili suspenzija. Prethodne takmičarske godine zbog povrede kolena bio je odsutan tokom dve nedelje u maju, propustivši samo mečeve protiv Rajo Valjekana i Sevilje.

Od starta sezone nema maleroznijeg velikana u ligama petice od Real Madrida. Počelo je povredama Danija Sebaljosa, Ferlana Mendija i Arde Gulera, pre nego što su najteže fudbalske povrede zaradili Kurtoa i Militao - Belgijanac na treningu, Brazilac u prvom kolu protiv Atletik Bilbaa.


tagovi

Real MadridVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara