Nemanja Jović na premijeri ovog prvenstva protiv Proletera (© MN Press)
Nemanja Jović na premijeri ovog prvenstva protiv Proletera (© MN Press)

Redovna mušterija u Humskoj: Partizan počinje drugi krug i osluškuje vesti sa „Karađorđa“

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.11.21. | 09:13

Opet bez dvojice zadnjih veznih, verovatno i bez Lazara Markovića

Kao plivač u olimpijskom bazenu, Partizan je prvi okrenuo. Ne mora još ništa da znači, ali prolazno vreme je obećavajuće posle uvodnog kruga, jer je osam bodova ispred prvog pratioca, a priliku da se učvrsti na čelu tabele imaće na otvaranju druge etape superligaške trke, pošto u u Humsku 1 dolazi Proleter (20.30, TV Arena Premium 3).

Iz vizure tradicije, redovna mušterija crno-belih. Otkako je klub iz Novog Sada član elitnog društva osam boda su igrali za bodove. Svaki meč je pripao Parnom valjku. Uz samo dva primljena gola. Ako se tako posmatra stvarnost, deluje da će biti nova recka za Aleksandra Stanojevića.

Izabrane vesti

Mada...

Malo me plaši taj podatak. Uvek sam oprezan, jer ne može uvek da ide na taj način. Svaka je utakmica posebna, teško smo pobedili Proleter na našem stadionu prošlog puta, bilo je 1:0, Novosađani su pogodili prečku pred kraj, moglo je da ode u drugom pravcu“, obazrivo će Aleksandar Stanojević, autor jede od tri pobede u Kupu Srbije protiv tima sa Slane bare.

Njegov sastav je na premijeri ove sezone bio uverljiv na „Karađorđu“. Slavio je 4:0, tako što je sve golove postigao u razmaku od 19 minuta (dva Rikardo Gomeš, po jedan Slobodan Urošević i Miloš Jojić). Upravo dvojica od trojice strelaca sa tog meča vode u statističkim kategorijama posle prvog kruga prvenstva: napadač sa Zelenortskih Ostrva je vodeći strelac (16), a nekadašnji član Borusije i Kelna asistent takmičenja (sedam). Mada, danas će morati bez pomoći dvojica zadnjih veznih (Aleksandar Šćekić nije stigao da se oporavi od povrede, Saša Zdjelar će biti spreman tek za Vojvodinu), verovatno i kapitena Lazara Markovića, koga muči trbušni mišić.

Valja imati na umu i činjenicu da osim Crvene zvezde niko nije Partizanu ni bod uzeo u Humskoj 23 meseca, što precizno određuje šanse favorita, bez obzira na put u Belgiju, emotivnu i fizičku potrošnju iz duela sa Gentom. Iako ističu da su fokusirani na svoje dvorište, jednim uhom slušaće crno-beli šta večiti rival radi na „Karađorđu“ (Crvena zvezda gostuje Vojvodini od 16.45), priželjkujući još jedan njegov kiks, kako bi pred odlazak na dvonedeljnu pauzu eventualnu uvećali bodovnu prednost.

Proleter je lošoj seriji. Primio je šest golova prilikom prethodne posete Beogradu (od Čukaričkog), u minuloj rundi poražen je od Vojvodine, u međuvremenu ispao iz Kupa Srbije (na penale od OFK Bačke), mada je u nekim ranijima susretima pokazao da zna da pobeđuje na strani (u Nišu, Subotici i Surdulici).

-------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 16. KOLO

PARTIZAN – PROLETER NOVI SAD, 20.15 (TV Arena Premium 3)

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Pavle Tomić

Projektovani sastavi

PARTIZAN: Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Natho, Jojić – Jović, Pantić, Menig – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

PROLETER NOVI SAD: Petrić – Milošević, Skopljak, Lambulić, Mitrović – Kojić, Vukasović – Kun, Tomović, Evandro – Ortiz. Trener: Dušan Bajić.

SUPERLIGA SRBIJE – 16. KOLO

Petak

Voždovac - Čukarički 1:1 (0:1)

/Milović 68 - Ndijae 7/

Novi Pazar - TSC 1:1 (1:0)

/Čečarić 12 - Vukić 68/

Subota

Kolubara - Napredak 1:0 (1:0)

/Bakić 9/

Metalac - Radnik 1:1 (0:1)

/Šarić 79 - Hodžić 24/

Nedelja

16.45: (8,50) Vojvodina (4,50) Crvena zvezda (1,40)

19.00: (1,95) Radnički Niš (3,45) Spartak (4,00)

20.15: (1,10) Partizan (11,0) Proleter (19,0)

Ponedeljak

13.00: (2,45) Radnički Kragujevac (3,20) Mladost Lučani (3,00)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

FK PartizanProleter Novi SadSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara