Oliver Skip i Antonio Konte (©Reuters)
Oliver Skip i Antonio Konte (©Reuters)

Renesansa Totenhema sa Konteom: Trči se u proseku po utakmici 14 kilometara više

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.12.21. | 13:30

Rastrčane Pevce gledaćemo i ovog utorka, pošto će od 16 časova da gostuju Sautemptonu u 20. kolu Premijer lige

Totenhem na početku sezone i ovaj sada definitivno nisu isti. Pevci od dolaska Antonija Kontea izgledaju mnogo ozbiljnije i uspeli su da se opet umešaju u borbu za plasman u Ligu šampiona. Sve zasluge idu na račun italijanskog stručnjaka, a uči duela sa Sautemptonom (16 h) hvalio ga je i nekadašnji fudbaler Liverpula Džejmi Karager.

Rezultati su neuporedivo bolji sa Konteom nego što su bili dok je ekipu vodio Nunjo Espirito Santo. U Premijer ligi je na poslednjih pet mečeva ostvareno četiri pobede i remi sa Liverpulom (2:2).

Izabrane vesti

Međutim, ono što je možda i važnije od same dobre forme je jedan statistički podatak, koji jasno pokazuje koliko je londonski klub živnuo. Naime, dok je Espirito Santo bio strateg ekipa je u proseku trčala oko 100 kilometara po utakmici, a po tom parametru je bila među najlošijim u čitavom takmičenju. Konte s druge strane insistira na trčanju, pa od njegovog dolaska ekipa trči 114 kilometara po meču. To je sada najbolji prosek u čitavoj Premijer ligi!

Konteov uticaj je neverovatan. Moramo da budemo pošteni da kažemo da je imao malo sreće, pet utakmica je odigrao kod kuće, a samo jednu u gostima. Nunjo je imao teži posao, ali vidljivo je da je sada čitava ekipa na višem nivou. Mislim da je trener glavni razlog zašto vidim Totenhem među četiri najbolja tima na kraju šampionata. Imaju čoveka koji može da se meri sa Jirgenom Klopom, Pepom Gvardiolom i Tomasom Tuhelom. Ne pričamo o početničkoj sreći, pre Totenhema je sa Čelsijem osvojio Premijer ligu i FA kup. Po broju pobeda je među najboljim trenerima u Premijer ligi, mislim da Totenhem nije imao boljeg od Bila Nikolsona, koji ih je vodio 1961. godine do duple krune. Murinjo je trofejniji od Kontea, ali nije tu bio na vrhuncu karijere. Konte jeste“, objašnjava Karager.

16.00: (3,90) Sautempton (3,50) Totenhem (2,05)

S obzirom na sve, Totenhem je favorit protiv Sautemptona. Bez obzira na to što igra kao gost i nije kompletan.

Nedostaje Đovani Lo Selso, koji je povredio list na zagrevanju za utakmicu sa Vest Hemom (2:1) u Liga kupu prošle srede, pa je propustio i meč sa Kristal Palasom (3:0) na Boksing dej. Pored Argentinca neće igrati ni Rajan Sesenjon i Kristijan Romero, koji od ranije imaju problema sa povredama.

S druge strane Sautemptonu nedostaje brazilski štoper sa srpskim pasošem Lijanko Vojnović, jer je zaražen koronavirusom, baš kao i Džek Stivens. Zato je iz izolacije izašao Nejtan Telja i on će konkurisati za okršaj sa Totenhemom.

U isto vreme, od 16 časova, igraće se još dve utakmice u Premijer ligi. Kristal Palas, poslednja žrtva Konteovog Totenhema dočekaće Norič, dok će Votford da ugosti Vest Hem.

Koronavirus je potpuno pokosio Orlove iz Londona. Ne samo da je zaražen trener Patrik Vijera, već i veliki broj prvotimaca, uključujući i našeg Luku Milivojevića. Pored kapitena, nedostajaće i Visente Gvaita, Ebereči Eze, Kristijan Benteke, Majkl Olise i Natanijel Klajn. Doduše, ni Norič nije u najjačem sastavu zbog povreda. Na bolovanju su Grant Henli, Lukas Rup, Endrju Omobamidele i Milot Rašica, kao i Tim Krul koji ima koronavirus.

-------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

PREMIJER LIGA – 20. KOLO

Utorak

16.00: (1,75) Kristal Palas (3,70) Norič (5,40)

16.00: (3,90) Sautempton (3,50) Totenhem (2,05)

16.00: (3,25) Votford (3,50) Vest Hem (2,30)

21.00: (8,00) Lester (5,10) Liverpul (1,42)

Sreda

20.30: (1,43) Čelsi (4,60) Brajton (9,00)

21.15: (15,0) Brentford (7,00) Mančester Siti (1,22)

Četvrtak

20.30: (1,90) Everton (3,60) Njukasl (4,50)

21.15: (1,40) Mančester Junajted (4,90) Barnli (9,00)

Odloženo

Arsenal – Vulverhempton

Lids – Aston Vila

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaEngleskaTotenhemAntonio KonteDžejmi KaragerSautempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara