Kadi Borhes (desno) u dresu Karabaga (©AFP)
Kadi Borhes (desno) u dresu Karabaga (©AFP)

Reprezentacija Poljske se posle Mundijala pojačava u Azerbejdžanu

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.12.22. | 14:23

Brazilac Kadi Borhes, vezni fudbaler Karabag Agdama, u procesu je dobijanja pasoša kako bi Pšemislav Frankovski dobio konkurenciju u nacionalnom timu

Interesantnu vest su objavili poljski i azerbejdžanski mediji ovog petka. Vezista Karabag Agdama Kadi Borhes je ušao u proces dobijanja pasoša Poljske kako bi stekao pravo da nastupa za tu reprezentaciju. Informacija je stigla na dan kada će šampion Azerbejdžana da odigra veliki derbi sa Nefčijem (18 časova) u domaćem šampionatu.

Kadi je rođen u Brazilu, ima 26 godina i igra na poziciji desnog krila. Prošao je čitavu školu Koritibe, a do Kavkaza je stigao 2021. godine preko Portugalije, gde je nastupao za Estoril i Vilafrankense.

Izabrane vesti

Nikada nije nastupao za neki poljski klub, ali ima korene iz te zemlje, što je primetio Fudbalski savez Poljske. Naime, Kadijev deda je u Brazil stigao iz ove evropske države, a puno ime Karabagovog fudbalera je Kadi Juri Borhes Malinovski.

Poljska na poziciji desnog krila ima ozbiljnih problema. Na Mundijalu u Kataru je na toj poziciji najčešće igrao Pšemislav Frankovski iz Lansa, ali nije ostavio preterano dobar utisak. Procena je da je reprezentaciji potrebna veća konkurencija na toj poziciji.

18.00: (4,10) Nefči (3,40) Karabag Agdam (1,85)

Pažnju Poljaka na sebe je Kadi skrenuo ovog leta, odličnom igrom protiv Leha iz Poznanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Karabag je slavio u Bakuu sa 5:1, a Brazilac je postigao dva gola. Generalno, odigrao je veoma dobre evropske kvalifikacije, na sedam utakmica je postigao četiri gola i imao tri asistencije, jedan je od najzasluženijih za to što je Karabag eliminisao Leh, Cirih i Ferencvaroš.

Prvaku Azerbejdžana je u baražu na put stala Viktorija Plzenj, a u Ligi Evrope je bio treći u grupi sa Frajburgom, Nantom i Olimpijakosom. Zato će takmičenje da nastavi na proleće u Ligi konferencije, gde čak može da se nada nekom većem uspehu.

Ipak, pre svega toga Karabag će probati da što pre stekne osetniju razliku na vrhu tabele šampionata Azerbejdžana, kako bi mogao opuštenije da se posveti Evropi. Igrali su Konjanici perfektno u prvih 13 kola, ostvarili su sve pobede, ali su malo pali u poslednja dva kola. Remizirali su prvo sa Sabahom, a potom i sa Zirom. Oba meča su završena 0:0. Kadijev doprinos u prvenstvu ove sezone su dva postignuta gola i pet asistencija na 13 mečeva.

Karabag je osvojio osam od poslednjih devet šampionata, samo ga je u sezoni 2020/2021 na kratko smenio upravo Nefči. Ova dva kluba imaju ukupno po devet titula, na deobi su prvog mesta po broju trefeja u Azerbejdžanu. Ove sezone će Sabah probati da uradi sve da se taj balans ne poremeti, pošto je tim iz Bakua najozbiljniji konkurent Karabagu, barem u ovom momentu.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

AZERBEJDŽAN 1 – 16. KOLO

Petak

18.00: (4,10) Nefči (3,40) Karabag Agdam (1,85)

Subota

11.30: (1,60) Kabala (3,70) Sebail (5,40)

14.00: (1,30) Sabah (4,80) Šamahi (9,50)

Nedelja

11.30: (2,15) Kapaz (3,15) Sumkajit (3,35)

14.00: (2,00) Zira (3,25) Turan (3,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

KarabagFudbalska reprezentacija PoljskeAzerbejdžan 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara