Rafael Nadal (Reuters)
Rafael Nadal (Reuters)

Zizu nije Zidan, al' ume da raspali i namuči Nadala

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 16:29

Španac proveo gotovo tri sata na terenu u prvom kolu Rima i znatno teže nego što se očekivalo zakazao okršaj sa Hubertom Hurkačom

Još malo pa će punih 19 godina kako je Rafael Nadal osvojio prvi od neverovatnih 14. Rolan Garos trofeja. Taj premijerni na Filip Šatrijeu 2005. godine u ruke mu je predao Zinedin Zidan. Gotovo dve decenije kasnije jedna od najbogatijih karijera u istoriji tenisa bliži se kraju i mogla bi da bude okončana na dolazećem Frenč Openu.

Nadal se za grend slem na kojem je apsolutni rekorder spremao u Barseloni (došao do drugog kola), zatim na mastersu u Madridu gde je dobacio do četvrtfinala, a danas je U Rimu Kralj šljake počeo generalnu probu za Rolan Garos. Već u prvom kolu naišao je na tvrd orah iako je rival bio kvalifikant. Zizu Berks, momak koji je ime dobio upravo po legendarnom francuskom vezisti, namučio je Rafu, uzeo mu prvi set, ali na kraju ipak očekivano poklekao pred desetostrukim osvajačem rimskog mastersa - 1:2 (6:4, 3:6, 4:6).

Izabrane vesti

Nije Zidan, ali pokazao je Zizu da ume da raspali kao jedan od najvećih u istoriji fudbala. Ne iz voleja, već iz forhenda. Nije se libio da rafalom krene na Bika sa Majorke i uspeo je da dođe do prvog seta i nakon što je dozvolio rivalu da mu oduzme servis i povede sa 3:1.

Međutim, nije Rafa dozvolio iznenađenje i prvi poraz od nekog belgijskog tenisera na šljaci još od 2002. godine i Olivijea Rohusa koji ga j, kao šesnaestogorišnjaka savladao na ostrvu gde je rođen. U međuvremenu je ukršatao rekete sa još 12 Belgijanaca uz maksimalan skor, a skalp Bergsa bio mu je 13. po redu na crvenom tucaniku.

I kada nije bilo one nekadašnje energije u dugim razmenama, sjajno je Nadal anticipirao poteze rivala i pronalazio prava rešenja, a početkom trećeg seta dobio je čak i poen tokom kojeg je završio na zemlji! Bilo je to baš u gemu u kojem je Rafa napravio brejk i poveo sa 2:1, da bi ga Zizu prilično namučio u šestom kada je Španac morao da spasava tri brejk lopte. Mešutim, do kraja meča bio je Nadal siguran na svoj servis.

Izvukao je 108. teniser maksimum, naterao Španca na dva sata i 47 minuta borbe, ali je to bilo nedovoljno za senzaciju već na startu mastersa u prestonici Italije. Stoga će Nadal u drugom kolu igrati protiv devetog tenisera sveta Huberta Hurkača.


tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara