Navijač u Belorusiji (©Reuters)
Navijač u Belorusiji (©Reuters)

Rezervama Smoleviča ide bolje nego seniorima, Gorodeja teško da će se pomeriti sa dna

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.20. | 09:15

Dva meča beloruske lige rezervi kao uvod u ono što nas čeka predstojećeg vikenda

Dovoljan je jedan pogled na tabelu kako bismo ustanovili jako čudnu situaciju kada je reč o ekipi Smoleviča. Njihov prvi tim nalazi se na pretposlednjem mestu na tabeli sa svega četiri osvojena boda i zajedno sa Belšinom iz Bobrujska predstavlja glavnog kandidata za povratak u drugi rang takmičenja. Očekivalo se da bi rezerve ovog kluba mogle da budu još gore, ali situacija je umnogome drugačija. Naime, fudbaleri drugog tima nalaze se na veoma visokom šestom mestu na tabeli tamošnje lige rezervi, a pobedom protiv Torpeda iz Žodina danas mogli bi da se domognu treće pozicije (16.00).

Izabrane vesti

Protivnik će im danas biti ekipa Torpeda iz Žodina, koja je za sada zabeležila gotovo istovetne rezultate i nalazi se mesto ispod Smoleviča na tabeli tamošnje lige rezervi. Današnji domaćin je pre oko dve nedelje, pošto je prethodne pauzirao, uspeo na svom terenu da savlada Gorodeju sa vrtoglavih 9:4, što znači da će fudbaleri Smoleviča morati dosta pažnje da obrate na odbranu sopstvenog gola.

Dodajmo još da Torpedo iz Žodina nema pobedu u međusobnim duelima sa Smolevičima. Dva tima su igrala međusobno pre dve godine, a večerašnji gost je tada odneo obe pobede. Upravo na ovom terenu bilo je to prilično ubedljivo, pošto su Smoleviči slavili sa čak 1:4.

U drugom duelu dana, gotovo da nema dileme ko će odneti pobedu. Na strani domaćina se nalazi tim koji je iz deset utakmica uzeo samo jedan bod, dok je sa druge strane tim koji je samo u dva susreta propustio šansu da osvoji sva tri poena. Gorodeja, dakle, teško da ima čemu da se nada protiv Nemana iz Grodna u ranom terminu (12.00).

Da stvar bude nešto čudnija, Gorodeja je dobila poslednji međusobni duel odigran početkom novembra prošle godine. Doduše, ovaj tim je tada završio sezonu serijom od deset utakmica bez poraza. A da stvar bude još interesantnija, i tada su u sezonu krenuli sa katastrofalnim nizom. Tako da se nikada ne zna kada bi mogli da se „probude“ i da li će se to uopšte desiti.

BELORUSIJA REZERVE – 11. KOLO

Četvrtak

12.00: (13,0) Gorodeja II (8,50) Neman Grodno II (1,12)

16.00: (1,70) Torpedo Žodino II (4,20) Smoleviči II (3,70)

Petak

12.30: (1,30) Dinamo Minsk II (5,20) Šahtjor Soligorsk II (7,50)

13.00: (1,50) Belšina II (4,20) Slavija Mozir II (5,20)

Subota

12.00: Ruh Brest II – Dinamo Brest II

12.30: BATE Borisov II – Isloč Minsk II

13.00: Energetik BGU II – Vitebsk II

Nedelja

12.00: (2,55) Minsk II (3,35) Sluck II (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Belorusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara