REZZIME DANA (četvrtak): Zalihe iz prvih utakmica kvarile planove

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.03.24. | 23:47

Pročitajte ko vam je doneo novac 14. marta, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

LIVERPUL - SPARTA PRAG (tip 1, kvota 1,30) rezultat 6:1

Dok je Leverkuzen patio i odbijao se o bedem koji je ispred gola postavio Karabag, dok je Milan (bez obzira na ubedljiv prolaz) primao tri gola sa igračem više od Slavije, Liverpul je u dvomeču sa Spartom pokazao zašto je prvi favorit da 22. maja u Dablinu podigne pehar Lige Evrope. Za 180 minuta fudbala, torpedovao je Spartu, gotovo podjednako silovito i u Pragu i na Enfildu. U prestonici Češće pre nedelju dana bilo je 5:1, u revanšu na Ostrvu surovih 6:1.

Opširnije OVDE.

BAJER LEVERKUZEN - KARABAG AGDAM (tip 1, kvota 1,20) rezultat 3:2

Pre sedam dana u Azerbjdžanu, Karabag je vodio 2:0 i imao Leverkuzen na kolenima ali su se Nemci izvukli i golom Šika u nadoknadi vremena izborili 2:2. Večeras je Karabag imao još senzacionalnijih 2:0 sa igračem manje u Leverkuzenu ali je Šik sa dva gola u nadoknadi vremena preokrenuo na 3:2, okončao kavkasku bajku i odveo Leverkuzen u četvrtfinale.

Opširnije OVDE.

ASTON VILA - AJAKS (tip 1, kvota 1,33) rezultat 4:0

Posle remija mirnih mreža u Amsterdamu, Aston Vila je na svom terenu demonstrirala silu protiv Ajaksa. Mrežu gostiju je načeo Votkins u 25. minutu, ali se napadač povredio posle samo osam minuta. Izostanak najboljeg strelca nije se međutim negativno odrazio na efikasnost jer su u nastavku precizni bili Bejli, Duran i Dijabi za konačnih 4:0.

Opširnije OVDE.

KLUB BRIŽ - MOLDE (tip 1, kvota 1,40) rezultat 3:0

Prednost 2:1 iz prve utakmice ispostavila se kao nedovoljna da Molde eliminiše Klub Briž. Belgijski tim je pogocima Skov Olsena režirao preokret, a sve dileme je otklonio Skoras golom za 3:0.

ATALANTA - SPORTING (tip 1, kvota 1,95) rezultat 2:1

Iako je Sporting poveo u 33. minutu, domaćin je pogocima Lukmana i Skamake u nastavku režirao preokret i plasirao se u narednu fazu. posle 1:1 u Lisabonu, Italijani su u bergamu uspeli da stignu do mesta u četvrtfinalu, dok Portugalcima ostaje žal usled činjenica da su u oba susreta prvi postizali gol, ali potom i ispuštali vođstvo.

SLAVIJA - MILAN (tip 2, kvota 2,35) rezultat 1:3

Kada je žreb za osminu finala Lige Evrope spojio Milan i Slaviju, Rosoneri su zadovoljno trljali ruke, predstavnici praškog kluba, logično, nisu delili iste emocije. No, Slavija je u prvom meču na San Siru (4:2), uprkos tome što je veći deo meča igrala sa desetoricom, pokazala hrabrost, smelost i sposobnost da se nosi sa favoritom, a otuda se stvorio utisak da bi češki predstavnik u revanšu, na svom terenu mogao da namuči drugoplasirani tim Serije A. Možda bi se takva pretpostavka i obistinila da domaći fudbaleri nisu kopirali glupost iz prvog meča i novim direktnim crvenim kartonom, otvorili ekipi Stefana Piolija auto-put do četvrtfinala. Na onih 4:2 iz prvog meča, dodao autoritativnih 1:3 u revanšu.

Opširnije OVDE.

VEST HEM - FRAJBURG (tip 1, kvota 1,70) rezultat 5:0

Aktuelni osvajač Lige konerencije demonstrirao je kako izgleda tim iz gornje polovine tabele engleske Premijer lige. Frajburg je deklasiran na Olimpijskom stadionu u Londonu, a briljirao je dvostruki strelac Mohamed Kudus. U strelce su se za Čekićare upisali i Lukas Paketa, Aron Kresvel i Džerod Bouven.

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

FJORENTINA - MAKABI HAIFA (tip 1, kvota 1,37) rezultat 1:1

Pravim dželatom izraelskog predstavnika pokazao se Čeh Antonjin Barak. Čeh je u prvoj utakmici dao gol u petom petom minutu nadioknade za pobedu od 4:3, a večeras je dao gol za vođstve Viole u revanšu na Artemijo Frankiju. Gosti iz Haife izjednačili su 88. minutu, ali je to bilo nedovoljno za prolaz u četvrtfinale Lige konferencije.

FENERBAHČE - SEN ŽILOAZ (tip 1, kvota 1,75) rezultat 0:1

Fener je u prvom susretu, u gostima, ubedljivo savladao belgijskog predstavnika, te se posle 3:0 očekivalo da i na svom terenu dođe do pobede. Ipak, značajna zaliha očigledno je uticala na turski klub koji je rasterećeno ušao u susret i dozvolio Sen Žiloazu da se pobedom oprosti od Evrope za ovu sezonu. Minimalni trijumf gostiju potpisao je Rasmunsen koji je u 68. minutu postigao jedini gol na utakmici.

LIL - ŠTURM (tip 1, kvota 1,48) rezultat 1:1

Doge su trijufmovale u prvoj utakmici u Gracu sa tri pogotka razlike i tako pred revanš već obezbedile plasman u četvrtifnale Lige konferencije. S pola gasa odigrala je ekipa Paula Fonseke duel na stadionu Pjer Moroa i remijem otišao među osam najboljih u trećem evropskom takmičenju po kvalitetu. Poveo je domaćin golom Tijaga Santosa, a a časnom oproštaju austrijskog predstavnika doprineo je izjednačujući gol Danca Mike Bjereta.


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara