©Shutterstock
©Shutterstock

REZZIME jučerašnjeg dana (petak): Inter "petardirao" Frozinone, Đirona ostala bez pobede u nadoknadi

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.05.24. | 06:00

Pročitajte ko vam je doneo novac 9. maja, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

NICA - AVR (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 1:0

Pogotkom Žeremija Boge u 12. minutu, ekipa sa Azurne Obale je praktično obezbedila igranje minum u Ligi konferencije sledeće sezone, ali je i teoretski zadržala šanse da se domogne Lige Evrope. Ipak, za to će joj biti potrebna pobeda nad Lilom u poslednjem kolu u međusobnom meču za četvrto mesto. Doge se doduše nadaju trećoj poziciji i Ligi šampiona.

FROZINONE - INTER (tip 2, kvota 1,80) - rezultat 0:5

Pukla je „petarda“ protiv tima koji se grčevito bori za opstanak. Naleteli su „Kanarinci“ na prvaka u najgorem trenutku, kada je opušten istrčao na teren posle slavlja i u tom plesu zha svoj ugođaj Inter je demolirao domaćina sa 5:0.

Opširnije OVDE.

AUGZBURG - ŠTUTGART (tip 2, kvota 1,80) - rezultat 0:1

Fudbaleri Štutgarta namerili su se da gigantu iz Minhena maksimalno zagorčaju sezonu, pa su ga bar nakratko preskočili i zauzeli vicešampionsku poziciju posle minimalca u Auzburgu (1:0). Po prvi put u istoriji Štutgart je uspeo da dobije 22 utakmice u prvenstvu, a kolo pre kraja izjednačili su i maksimalan broj osvojenih bodova dosad - 70.

Opširnije OVDE.

VILJEM DRUGI - TELSTAR (tip 1, kvota 1,37) - rezultat 3:2

Stavio je Viljem šlag na drugoligašku šampionsku tortu. U duelu poslednjeg kola trijumfovao je protiv Telstara golom u trećem minutu nadoknade i tako je pobedom najavio povratak u Erediviziju.

GRONINGEN - RODA (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 2:0

Samo godinu dana posle ispadanja nakon samo četiri ostvarene pobede, Groningen je u utakmici sezone, u poslednjem kolu na svom terenu pobedio Rodu rezultatom 2:0 i obezbedio povratak u elitu i to na konto bolje gol-razlike!

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

BREST - REMS (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 1:1

Očarali su sportski svet igrači Bresta tokom tekuće takmičarske godine. Sa minimumom uloženih sredstava gurali su fantastično u Ligi 1 i stekli istorijsku šansu da kao klub koji nikada ranije u istoriji nije bio iznad osmog mesta u najvišem rangu (a i to pre više od 30 godina) ostvari senzacionalan plasman u Ligu šampiona, ali je posle večerašnjeg remija protiv Remsa 1:1 (1:1) sve pod velikim znakom pitanja.

Opširnije OVDE.

ŠAMROK - SENT PATRIKS (tip 1, kvota 1,53) - rezultat 2:2

Dok Irska čeka kontroverzan evrovizijski nastup u subotu, neko mora da igra i domaće prvenstvo. Šamrok je dva puta vodio protiv Sent Patriksa, ali je gost dva puta izjednačio i došao do boda. Posle 16. kola, Šamrok je treći na tabeli sa tri boda zaostatka za liderom Šelburnom.

KOMO - KOZENCA (tip 1, kvota 1,23) - rezultat 1:1

Domaćin je još u prošlom kolu i matematički obezbedio proboj u Seriju A, tako da duel poslednje runde protiv Kozence nije imao takmičarski značaj. Mogao je Komo i da izgubi na zatvaranju sezone, ali je iskusni Simone Verdi dao gol iz penala u 75. minutu.

SENT ETJEN - RODE (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 1:1

Posrnuli velikan napravio je veliki kiks ka plasmanu u Ligu 1. Odigrao je samo nerešeno protiv Rodea i sada ima dva boda manje od drugoplasiranog Anžea pred poslednje kolo. Najverobvatnije će Sent Etjen u baraž protiv 18. na tabeli iz najvišeg ranga francuskog fudbala.

ALAVES - ĐIRONA (tip 2, kvota 2,15) - rezultat 2:2

Imala je idealnu priliku Đirona da kapitalizuje pobedu nad Barselonom u prošlom kolu i dodatno se primakne osiguravanju istorijskog drugog mesta u domaćem prvenstvu, međutim u 99. minutu nadoknade je ostala bez tri boda na gostovanju Alavesu - 2:2 (1:2). Gol glavom vredan remija doneo je Jon Guridi kojem je to bio drugi pogodak na meču, a tek treći u sezoni čime je zavredeo epitet igrača utakmice, ali i omogućio sastavu Ćavija Ernandeza da eventualnim trijumfom nad Real Sosijedadom na tri kola pre kraja preskoči Đirona na tabeli.


tagovi

rezzime danabet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara