Rezzime jučerašnjeg dana (subota): Svi smo uživali

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.01.24. | 07:35

Pročitajte ko vam je doneo novac 13. januara, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

NAPOLI - SALERNITANA (tip 1, kvota 1,35), rezultat 2:1

Od euforija izazvene osvajanjem titule prošle godine nije ostalo ništa. Napoli je u prethodnom periodu preživljavao jednu od najvećih rezultatskih kriza u novijoj istoriji, a danas je očajan period tima iz Napulja mogao da metastazira. Sve je obećavalo još jedno razočaranje na stadionu Dijego Maradona, te novi kiks Napolija i to protiv Salernitane. Međutim, kožu saigračima i treneru Valteru Macariju spasao je defanzivac Rahmani spretnom reakcijom u sedmom minutu sudijske nadoknade – 2:1.

AUGZBURG - BAJER LEVERKUZEN (tip 2, kvota 1,45), rezultat 0:1

Kup afričkih nacija je osakatio Bajer Leverkuzen, ali nije (za sada) uspeo da saplete lidera i ključno utiče na šampionsku trku u Nemačkoj! Verkself se mučio, patio više od 90 minuta u Augzburgu, da bi u kasnoj sudijskoj nadoknadi napokon uspeo da kruniše terensku nadmoć i slavi sa 1:0. Konkretno, trenutak odluke zbio se u 90+4, lopta je kružila oko šesnaesterca Bavaraca, došla na levi bok do Aleksa Grimalda, ovaj ju je bez mnogo okolišanja poslao na penatlik, a tamo se na pravom mestu našao Ezekijel Palasios i zakucao je u mrežu za ogromnhu radost gostiju. Čak je i Ćabi Alonso, svestan važnosti ovog pogotka, utrčao na teren...

DARMŠTAT - BORUSIJA DORTMUND (tip 2, kvota 1,57), rezultat 0:3

Živ je Dortmund! Živ je Džejdon Sančo! Za borbu za titulu je kasno, to je svima jasno, ali večerašnje izdanje Milionera hrabri navijače da Liga šampiona ne trebalo da izostane ni iduće godine. 'Fenjeraš' Darmštat možda nije pravi reper, no u situaciju u kakvoj se Borusija nalazi (peto mesto) i ambijentu u kom je završen prvi deo šampionata (četiri kola bez pobede), ovih 3:0 na Belenfaltoru zaista izgledaju kao bingo za Edina Terzića i njegove momke. Pogotovo kada se na rezultat doda savim solidno povratničko izdanje pomenutog Sanča.

SAUTEMPTON - ŠEFILD VENZDEJ (tip 1, kvota 1,37), rezultat 4:0

Igra mačke i miša. Veliki favorit je odradio posao, i nije vam dao ni najmanji razlog da posumnjate u konačan ishod. Domaćin je dao jedan gol u prvih 45, a onda u nastavku pojačao ritam i samleo nejake goste.

NJUKASL – MANČESTER SITI (tip 2, kvota 1.70), rezultat 2:3

Posle pet meseci pauze, Kevin de Brujne se vratio na premijerligašku pozornicu i u tek nešto više od 20 minuta provedenih na terenu još jednom potvrdio da je igrač koji fudbal vidi kroz dimenziju više od svih svojih kolega. Pri rezultatu 2:1 za rivala, u 69. minutu, Belgijanac je kao prva karta spasa Pepa Gvardiole ušao na teren, a samo pet minuta kasnije na sjajan način je postigao gol za izjednačenje. Udarac sa ruba šesnaesterca predstavljao je tek prvi od dva koraka na putu do preokreta, dok je slavlje gostiju na Sent Džejmsis Parku upotpunio neverovatnom asistencijom za Oskara Boba u prvom minutu nadoknade (3:2).

ŠAVES – SPORTING (tip 2, kvota 1,25), rezultat 0:3

Igra odlično Sporitng ove sezone, pa Šaves nije mogao da mu stane na rep. Samo je bilo pitanje prvog gola. Kada je Paulinjo u 44. minutu pogodio mrežu domaćina, sve je postalo jasno. Gosti iz Lisabona su u nastavku pojačali ritam i pojačali trijumf. Čisto da ne brinete.

MONCA - INTER MILAN (tip 2, kvota 1,50), rezultat 1:5

Teško izvojevana pobeda nad Udinezeom u prošlom kolu predstavljala je pravo pogonsko gorivo za igrače i stručni štab Intera. Mučio se prvi favorit za Skudeto u prethodnom periodu, morao da porađa pobede, ali večerašnja igra u Monci imala je šampionski šmek. Došla je ekipa Simonea Inzagija u komšiluk, videla i lagano pobedila – 5:1.

Opširnije OVDE.

BETIS - GRANDA (tip 1, kvota 1.75), rezultat 1:0

Iako nije bilo previše atkrativno, pažnja šire fudbalske javnosti nije bile usperena ka duelu Betisa i Granade, jedan podatak se ističe i vredan je pomena. Posle skoro dva meseva Betis je doša do pobede. U 20. kolu La Lige nadigrali su Granadu sa minimalnih 1:0.

OBALA SLONOVAČE - GVINEJA BISAO (tip 1, kvota 1.20), rezultat 2:0

Otputovao je Žan Filip Kraso krajem decembra u domovinu nadajući se da će mu selektor Gase dati što više minuta u izostanku prve napadačke opcije Sebastijena Alea. Kako se uzdanica Borusije Dortmund još uvek oporavlja od povrede skočnog zgloba bilo je jasno da će 26-godišnji napadač dobiti određeni prostor u snažnoj selekciiji Obale Slonovače, a ispostavilo se da je francuski strateg na klupi afričke velesile potpuno pogodio uvrstivši u startnih 11 momka rođenog u Nemačkoj. Čitavih sat vremena bio je Kraso konstantna opasnost po gol Gvineje Bisao, a svu lucidnost i ulaženje u više prilika tokom prvog poluvremena krunisao je prelepim pogotkom u 58. minutu za konačnih 2:0 u duelu prvog kola grupne faze 34. izdanja Kupa afričkih nacija.

Opširnije OVDE.

PSV - EKCELZIOR (tip 1, kvota 1,07), rezultat 3:1

Gde su stali PSV i Luk de Jong u 2023. godini, nastavili su na početku aktuelne. Iskusni napadač otvorio je drugi deo sezone het-trikom koji je lideru šampionata Holandije doneo 17. pobedu u isto toliko kola (3:0).

Opširnije OVDE.


tagovi

klađenje rezzime tipovanjarezzimerezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara