Rikardo (©MN Press)
Rikardo (©MN Press)

Rikardo stigao Kežmana i Santrača, Pančev beži pet golova (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.22. | 16:59

Napadač Partizana postigao 35. gol u sezoni, što je klupski rekord

Raspucan je Rikardo Gomeš od povratka u Partizan, a seriju pogodaka nastavio je u polufinalnom duelu Kupa Srbije protiv Vojvodine.

U 4. minutu matirao je Emila Rockova za vođstvo crno-belih i svoj 35. gol u svim takmičenjima ove sezone. Time je napadač sa Zelenortskih ostrva izjednačio učinak Mateje Kežmana u dresu Partizana, iz sezone 1999/2000. Iza njih dvojice je Savo Milošević sa 34 gola.

Izabrane vesti

Priliku da nadmaši Kežmana i prisvoji klupski rekrod, Rikardo će imati do kraja duela sa Novosađanima, potom u prvenstvenim okršajima protiv Voždovca i Radničkog iz Niša, a ako crno-beli upišu pobedu danas, onda i u finalu kupa.

Jasno je, najviše pogodaka dao je u Superligi, u kojoj drži prvo mesto liste strelaca sa 26 golova. U Ligi konferencije, računajući i kvalifikacije, precizan je bio sedam puta, dok mu je u nacionalnom kupu ovo drugi gol.

Gledajući listu najboljih strelaca u domaćem fudbalu, 35 golova u svim takmičenjima jedne sezone, dao je i Slobodan Santrač u sezoni 1971/72, igrajući za OFK Beograd, dok je Darko Pančev u slavnoj sezoni 1990/91, kada je predvodio Crvenu zvezdu do evropskog trona i bio Zlatna kopačka evropskog fudbala, čak 40 puta matirao protivničke golmane.

S obzirom na to da ima još garantovane tri utakmice (polufinale kupa protiv Novog Pazara i u prvenstvo protiv Napretka i Voždovca), a potencijalno i četvrtu ako Crvena zvezda uđe u finale kupa, visoko na ovoj listi mogao bi da se nađe i Aleksandar Katai. Krilni napadač crveno-belih trenutno je na 29 golova u svim takmičenjima ove sezone.


tagovi

RikardoMateja KežmanRikardo GomešFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara