FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Rikelme pomračene svesti upropastio Grizmanovo veče za istoriju, Hetafe šokirao Metropoltano (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | uto. 19.12.23. | 23:39

Slavljenička atmosfera zbog izjednačenja rekorda velikog Luisa Aragonesa pretvorila se u pravi košmar za navijače Atletika

Dugo će se pitati pristalice Jorgandžija šta se to dogodilo jedne kasne decembarske večeri, kada je njihov tim u roku od šest minuta ispustio dva gola prednosti na svom terenu, dozvolio Hetafeu da odnese bod s Metropolitana i ostavi utisak velike gorčine pred dolazeće praznike svim Madriđanima koji žive za crveno-bele boje.

U drugom minutu nadokande igrao je Rodrigo Rikelme rukom i dozvolio ekipi iz predgrađa španske prestonice da golom iz jedanaesterca Borhe Majorala izjednači na 3:3, za uništenje večeri iz snova dvostrukog strelca Antoana Grizmana. Maestralni Francuz došao je do brojke od 173 gola za Atletiko, čime se na prvom mestu večne liste izjednačio sa legendarnim Luisom Aragonesom.

Izabrane vesti

Moglo se naslutiti da bi velikom nizu Rohiblankosa od 20 uzastopnih pobeda na domaćem terenu u svim takmičenjima mogao da dođe kraj pred završetak prvog poluvremena, kada je Stefan Savić nesmotreno rukom u lice udario veterana Hajmea Matu i zasluženo zaradio drugi žuti karton. Čini se da Crnogorac nije imao nameru, ali je uprkos takvom utisku odluka arbitra Munuere opravdana.

Iako je Atletiko u 38. minutu ostao sa igračem manje rešio je Grizman da večeras obuče superherojsko odelo, razgali skoro 50.000 prisutnih na Metropolitanu i bar malo im vrati za razočaravajuć poraz na San Mamesu protiv Atletik Bilbaa pre samo tri dana. Jeste se Rikelme na kraju utakmice ispostavio tragičarem, ali je prethodno bio jedan od glavnih pomoćnika Malog princa. Odlično je centrirao s desne strane 23-godišnje dete kluba, uposlio Grizmana koji je utekao Duarteu i Iglesijasu i zakucao loptu u gol Davida Sorije.

Pokazao je Borha Majoral početkom drugog poluvremena zašto je ove sezone možda i najbolji igrač "malih" klubova Primere. Savladao je Jana Oblaka za 1:1 i došao do 11. gola u Primeri. Dijego Simeone poslao je na teren Alvara Moratu da izvadi kestenje iz vatre, a za samo šest minuta nekada jedna od najvećih nada španskog fudbala vratio je prednost Atletiku.

Istinska praznična atomsfera nastala je na Metropolitanu dvadeset minuta pred kraj. Svi su jedva dočekali da Grizman izvede penal i tako izjednači Aragonesov rekord star 49 godina. Čovek kog mlađi ljubitelji fudbala prevashodno pamte zbog spektakularnog načina na koji je kao selektor vodio reprezentaciju Španije do titule na Evropskom prvenstvu 2008. jedna je od najznačajnijih ličnosti u istoriji Atletika, a svojevremeno kada je klub prelazio sa Visente Kalderona na Metropolitano pominjalo se da bi stadion mogao da ponese ime po njemu. Aragones je igrao za Atletiko od 1964. do 1974. U tom periodu bio je predvodnik ekipe koja je osvojila tri titule šampiona Španije, dva Kupa kralja i igrala finale Kupa šampiona 1974. Kasnije je i kao trener Atletika ponovio veliku većinu dostignuća iz igračkih dana.

Nikada nije ugodno imati igrača manje, čak ni kada vodite s 3:1 protiv autsajdera pred stadionom prepunih vaših navijača. Nije ugodno, ali je najbolja moguća opcija ako već morate da igrate s desetoricom. Nije argentinski stručnjak zaključao prilaze golu kako ume, pa je dozvolio Oskaru Rodrigesu da prvim golom u sezoni smanji na 3:2 u 86. minutu. A onda je usledilo Rikelmeovo pomračenje svesti i Majoralov izjednačujući gol iz jedanaesterca u drugom minutu nadoknade, kojim se nekadašnja nada Real Madrida podigao do drugog mesta ligaške liste strelaca, tik iza Džuda Belingema koji ima gol više.

Iako je tek polovina sezona, čini se da je Atletiku potrebno poklapanje baš mnogo stvari kako bi se vratio u borbu za titulu, pošto posle 18. kola zaostaje devet bodova za liderom Đironom, a sedam za Real Madridom. Hetafe je vezao četvrtu uzastopnu utakmicu bez poraza, osvojio je deset bodova od mogućih 12 iz tih susreta i sada je na odličnom osmom mestu.




U drugoj utakmici najkasnijeg termina u Primeri fudbaleri Sevilje rutinski su trijumfovali na gostovanju davljeniku Granadi 3:0. Konačno su Andalužani pobedili u prvenstvenoj utakmici, i to na debiju Kike Sančes Floresa. Skoro tri meseca tim sa Sančes Pishuana nije znao za trijumf na domaćem tlu (izuzev kupa), a sada je konačno dobio golovima Adrije Pedrose, Lukasa Okamposa i Serhija Ramosa. Vremešnom štoperu ovo je prvi gol u Primeri u povratničkom mandatu, a ukupno četvrti u svim takmičenjima, pošto je prethodno dao dva u Ligi šampiona i jedan u Kupu. Čitav meč za najtrofejniji klub Lige Evrope odigrali su Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj.

ŠPANIJA - 18. KOLO

Utorak

Rajo Valjekano - Valensija 0:1 (0:0)

/Kanos 61/

Atletiko Madrid - Hetafe 3:3 (1:0)

/Grizman 44, 69 Morata 63 - Majoral 53, 90+2, Rodriges 86/

Granada - Sevilja 0:3

/Pedrosa 23, Okampos 32, Ramos 49/

Sreda

19.00 (1,17) Barselona (9,50) Almerija (15,00)

21.30 (1,42) Atletik Bilbao (4,80) Las Palmas (9,00)

21.30 (2,45) Viljareal (3,35) Selta (2,90)

Četvrtak

19.00 (2,95) Betis (3,40) Đirona (2,40)

19.00 (4,60) Kadiz (3,50) Sosijedad (1,90)

21.30 (2,40) Majorka (3,10) Osasuna (3,20)

21.30 (6.50) Alaves (4,00) Real Madrid (1,60)



tagovi

Atletiko MadridSeviljaGranadaHetafe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara