©Reuters
©Reuters

Rimska bajka još traje! Mančini 3/3, Milanu malo i sat vremena sa igračem više (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.04.24. | 23:01

Đalorosi slavili i u revanšu (2:1), pa će u polufinalu na megdan novom šampionu Nemačke, Bajer Leverkuzenzu

Roma i Danijele de Rosi zajedno žive svoj fudbalski san! Đalorosi su nastavili fantastičnu seriju rezultat u ovom delu sezone, pošto su i u revanšu četvrtfinala Lige Evrope savladali Milan, čime su se našli na korak od drugog uzastopnog finala ovog takmičenja - 2:1 (2:0).

Rosonerima nije bilo dovoljno ni to što su od 31. minuta imali igrača više, zbog neopreznog starta Zekija Čelika nad Rafaelom Leaom, jer su do kraja meča samo jednom uspeli da zatresu mrežu Mileta Svilara. Učinio je to Mateo Gabija u 85. minutu utakmice.

Izabrane vesti

Fantastični štoper Vučice Đanluka Mančini vezao je i treći meč sa postignutim golom. Nakon što je odlučio Derbi dela Kapitale, potom i dao gol za pobedu na San Siru pre sedam dana, večeras je otvorio ključ Milanove brave i 12. minutu utakmice. Sve je krenulo od njegovog fantastičnog prijema na lopte na ivici kaznenog prostora, nakon čega je uposlio Lorenca Pelegrinija, a ovaj sa ivice kaznenog prostora pogodio stativu. Ipak, lopta se odbila pravo pred Mančinija, koji je udarcem iz prve zapalio pune tribine Olimpika.

Roma je vrata polufinala otvorila deset minuta kasnije. Romelu Lukaku je poput voza protutnjao desnom stranom, na tom putu je prosto razneo Matea Gabiju, a onda se lopta posle udarca odbila pravo ka Paulu Dibali. Argentinac je na fantastičan način poslao loptu u malu mrežu, tamo gde Majk Menjon nije mogao da je zaustavi.

Milan je žešće napadao u finišu prvog poluvremena, kada je Romin kazneni prostor bio pod opsadom, nego u drugom poluvremenu. Vučica se konsolidovala na terenu i uspevala da ugrabi minute predaha na protivničkoj polovini. Stefano Pioli je još u 40. minutu uveo Luku Jovića umesto Ismaela Benasera, mada je i De Rosi umesto Dibale ubacio Dijega Ljorentea. Stateg Rosonera je na poluvremenu vatru poslao Čukvuezea i Rajndersa, a kasnije i Okafora i Florencija.

Luka Jović je imao dva solidna pokušaja iz šesnaesterca Rome, mada to nije bilo previše opasno po Mileta Svilara. Vučica je vrlo lako mogla da razreši čitav posao u 58. minutu, kada je Leonardo Spinacola izbio sam na polovinu Rosonera, ali nije imao snage da ozbiljnijim udarcem zapreti Menjonu. Tami Ejbraham je još u 29. minutu zamenio povređenog Lukakua, a duga pauza koju je imao zbog povrede ozbiljno ga je omela u 65. minutu, kada je iz vrlo dobre pozicije nekako iz očaja gađao preko prečke.

Piolijev tim je tek u poslednjih 15 minuta uspeo da ozbiljnije da pritisne domaćina, što je konačno rezultiralo golom u 86. minutu, kada je Gabija glavom krunisao dobar centaršut Leaa. Ipak, i Piolijev tim je već bio ozbiljno fizički istrošen, pa Milan nije imao ozbiljniju priliku u samoj završnici.

Okršaj između Rome i Leverkuzena biće svojevrsna repriza polufinala iz prošle sezone, kada je Vučica slavila ukupnim rezultatom 1:0, zahvaljujući pogotku Eduarda Bovea u Rimu. Ipak, obe ekipe trenutno igraju potpuno drugačiji fudbal, pa treba očekivati mnogo više uzbuđenja nego pre godinu dana.

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

Roma - Milan 2:1 (2:0), prvi meč 1:0

/Manćini 12, Dibala 22 - Gabija 85/

Atalanta - Liverpul 0:1 (0:1), prvi meč 3:0

/Salah 7pen/

Vest Hem - Leverkuzen 1:1 (1:0), prvi meč 0:2

/Antonio 13 - Frimpong 89/

Marselj - Benfika 1:0 (0:0), prvi meč 1:2 (PRODUŽECI)

/Faris 79/



tagovi

Đanluka Manćini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara