Robi Vilijams (©AFP)
Robi Vilijams (©AFP)

Robi Vilijams postao predsednik engleskog trećeligaša

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 16:12

Slavni pevač dobio funkciju u Port Vejlu, klubu za koji navija čitav život

Zanimljiva vest iz engleskog niželigaškog fudbala. Slavni britanski pevač Robi Vilijams postao je fudbalski funkcioner, u sredu je zvanično promovisan u predsednika trećeligaša Port Vejla.

Reč je o klubu iz Stouka, grada u kojem je Vilijams rođen i za koji navija čitav život. I ranije je Vilijams pomagao Port Vejlu, a sada je nekadašnji član pop grupe „Tejk det“ (Take That) očigledno odlučio da bude više uključen u njegovo funkcionisanje.

Izabrane vesti

Britanski mediji su čak spekulisali da će Vilijams da kupi Port Vejl i tako se pridruži američkom glumcu Rajanu Rejnoldsu, koji je vlasnik četvrtoligaša Reksama, ali iz Stouka su stigli demanti. Tačno je da je 49-godišnji muzičar bio na utakmici sa Portsmutom (0:1), ali samo kako bi se zvanično dogovorio oko svih detalja sa vlasnicom Šenon Henehen.

Robi i njegov tim su prošlog vikenda došli na utakmicu, tada je postao predsednik kluba i zvanično je otvorena loža koja je nazvana po njemu. Postoji veliki broj pozitivnih projekata koje Robi namerava da pokrenu, sve u interesu Port Vejla. Kao vlasnik kluba, porodica Šenehen u potpunosti je posvećena Port Vejlu“, navodi se u klupskom saopštenju.

Port Vejl je trenutno 20. na tabeli engleske Lige 1, trećeg ranga takmičenja. Sakupio je samo 30 poena, tri više od Redinga, koji je u zoni ispadanja, s tim da je klub iz Stouka odigrao dve utakmice manje.

Prva utakmica na kojoj će Robi Vilijams zvanično da bude predsednik biće odigrana u subotu od 16 časova, crno-beli će gostovati fenjerašu Flitvudu.



tagovi

EXTRA TIMEPort VejlEngleska 3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara