©AFP
©AFP

Roma bes zbog kiksa u Kremoni pretočila u pobedu nad Juventusom: Manćini čuva san o Ligi šampiona u Rimu

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.03.23. | 22:50

Gol domaćina u 53. minutu ispostavio se kao dovoljan da Vučica savlada Juventus (1:0)

Kremoneze je u prethodnom kolu uspeo da ozbiljno ugrozi planove Rome i Žozea Murinja, ali poraz na strani, iako je pokvario računicu Rimljana nije bio dovoljan da ih poremeti u borbi za Ligu šampiona, te su se već večeras minimalnom pobedom nad Juventusom (1:0) ekspresno vratili na željeni kolosek.

Rezultatski imperativ sa kojim je domaćin izašao na megdan klubu iz Torina ispostavio se kao dovoljan motiv da donese prevagu i tri boda kojima je Roma naplatila jučerašnji poraz Milana od Fjorentine i vratila se na četvrtu poziciju.

Izabrane vesti

Unapred upisani, ali potom ispušteni bodovi u Kremoni predstavljali su dovoljnu opomenu za Vučicu koja je u susretu sa Juventusom uspela da se iskupi i šestim minimlacem (od 14 pobeda) ove sezone u Seriji A nastavi neizvesnu trku za mesta koja vode u Ligu šampiona.

Uspeli su Rimljani još jednom ove sezone da murinjovski stuignu do pobede, ne mareći za odnos statističkih parametara i brojke. Prepustio je Murinjo rivalu kontrolu i vrebao trenutak da odgovori, a o stilu za koji se opredelio na najbolji način govori podatak da je uz gol Manćinija njegov tim uputio samo još jedan udarac u okvir gola.

Pretnja Dibale ispostavila se kao lak posao za golmana Juventusa koji je međutim bio nemoćan u 53. minutu kada je Manćiniju loptu na desni bok odložio Kristante, posle čega je štoper iskoristio uspavanu reakciju čuvara i neometano sa oko 20 metara uputio bombu vrednu pobede.

Gol zaostatka bio je povod ekipi iz Torina da u završnici krene u potpunu ofanzivu, te su plod napadačke igre Juventusa bili pokušaji među kojima su najozbiljnije režirali Kvardado i Di Marija, ali rezultat je ostao nepromenjen. Kako se susret bližio kraju nervoza u redovima gostiju bila je sve osetnija, a kulminirala je isključenjem Mozesa Kena. Napadač koji je samo 35 sekundi ranije ušao u igru očigledno nerzvozan raspletom na terenu, ali i svojim statusom udario je Manćinija praktično i pre prvog kontakta sa loptom te je igru napustio brže nego što je ušao i tako srušio poslednje snove Stare dame da će se iz prestonice Italije vratiti neporažena.

Pri osvrtu na nerealizovane šanse, najviše razloga za žal u Juventusu će imazi zbog situacije iz 44. minuta. Tada se Rabio našao na levoj sttativi i odlično zahvatio loptu međutim njegov udarac glavom Patrisio je zaustavio krajnjim naporima i uz asistenciju stative.

Večerašnjom pobedom Roma je ostala deo kvarteta koji najozbiljnije konkuriše za tri od četiri mesta koja vode u Ligu šampiona. Vučica, Milan, Lacio i Inter 26. kolo dočekaće u rasponu od samo tri boda, te, iako je šampionska trka praktično rešena, očekuje nas još mnogo uzbuđenja u završnici Serije A.

Sa druge strane, Juventus je prekinuo niz od četiri prvenstvene pobede i tako napravio korak unazad u već teškoj situaciji posle kazne u vidu oduzimanja 15 bodova.

SERIJA A, 25. KOLO

Petak

Napoli - Lacio 0:1 (0:0)

/Vesino 67/

Subota

Monca - Empoli 2:1 (1:0)

/Ćurija 19, Ico 67 - Satrijano 51/

Atalanta - Udineze 0:0

Fjorentina - Milan 2:1 (0:0)

/Gonzales 49 penal, Jović 87 - Ernandez 90+5//

Nedelja

Specija - Verona 0:0

Sampdorija - Salernitana 0:0

Inter - Leče 2:0 (1:0)

/Mhitarijan 29, Martizen 53/

Roma - Juventus 1:0 (0:0)

/Manćini 53/

Ponedeljak

18.30: (1,82) Sasuolo (3,50) Kremoneze (4,60)

20.45: (2,50) Torino (3,10) Bolonja (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Đanluka Manćini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara