Romelu Lukaku (©Reuters)
Romelu Lukaku (©Reuters)

Roma se dogovorila sa Čelsijem, platiće 16.500.000 evra za Lukakua

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.08.23. | 21:35

Belgijanac sutra stiže u Rim na lekarske preglede

Dobiće Romina napadačka linija potpuno novi izgled u aktuelnoj sezoni pošto posle Sardara Azmuna u Večni grad definitivno stiže i Romelu Lukaku.

Sve je dogovoreno, tvrde italijanski mediji. Konstantni kontakti čelnika Čelsija i Rome koji su trajali nekoliko dana unazad u ponedeljak uveče urodili su plodom. Pao je dogovor između dve strane i Belgijanac će u utorak popodne stići u Rim na lekarske preglede i potpis ugovora.

Izabrane vesti

Kako je prethodno i najavljeno, Big Rom na Olimpiko stiže na jednogodišnju pozajmicu što će Romu koštati oko 16.500.000 evra. Vučica će za pozajmicu platiti oko 9.000.000 evra, a pokriće i godišnja primanja belgijskog napadača u iznosu od 7.500.000 evra. Lukaku zapravo ima veću platu u Čelsiju, ali kako londonski klub nije želeo da “deli račun“ sa Romom, 30-godišnji fudbaler je morao da pristane na smanjenje.

Podsetimo, Lukaku je po isteku pozajmice u Interu izrazio želju da se vrati među Nerazure, ali je u jednom trenutku prestao da se javlja na njihove pozive i uspostavio kontakt sa Juventusom, što je razljutilo čelnike milanskog kluba te su izašli iz pregovora. Belgijanca je na kraju odjavila i Stara dama pošto nije uspela da se dogovori sa Čelsijem oko trampe za Dušana Vlahovića, pa mu i nije ostalo mnogo drugih opcija.

U Rimu će ga oberučke prihvatiti s obzirom na to da su prethodno bezuspešno tragali za pojačanjima u napadu (izvisili su za Alvara Moratu, Đanluku Skamaku, Marka Arnautovića, Duvana Zapatu), a novi centarfor im je preko potreban budući da Tamija Ejbrahama neće biti na terenu do početka naredne kalendarske godine.


tagovi

Romelu LukakuTransferiLetnji prelazni rok 2023RomaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara