Radu Dragušin (Reuters)
Radu Dragušin (Reuters)

Rumun iz Serije A rešenje za Junajtedovu odbranu? Durbin sa Old Traforda gleda i ka Bundesligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 12:41

Radu Dragušin meta Crvenih Đavola, ali i jedan od najboljih strelaca u Ligama petice

Škripi odbrani Mančester Junajteda kako decenijama škripalo nije. Ekipa Erika Ten Haga primila je već 33 gola na prvih 20 utakmica sezone (najgori učinak od takmičarske 1962/63), a holandski stručnjak sa postojećim igračkim kadrom ne uspeva da reši probleme. Zato se uveliko spekuliše o igračima koji bi mogli da stignu na Old Traford i pomognu Crvenim Đavolima da se stabilizuju u drugom delu takmičarske godine.

Lisandro Martinez je povređen od starta sezone, ne oslanja se Ten Hag na Rafaela Varana, pa štoperski tandem uglavnom čine Hari Megvajer i Viktor Lindelef. Međutim, rumunski ProSport tvrdi da bi konkurenciju na Teatru snova već u januaru mogao da pojača Radu Dragušin. Njegovoj Đenovi je novac preko potreban, italijanski klub je odredio cenu od 30.000.000 evra za jednog od heroja plasmana reprezentacije Rumunije na Euro.

Izabrane vesti

GIRASI POSTIŽE GOL PROTIV VERDERA - 1,75

"Postoji interesovanje nekolicine klubova. Za sada ništa konkretno, ali čekamo pisanu ponudu. Ja se nalazim u Lonodonu gde me očekuju sastanci, a Radu će najkasnije napustiti Đenovu narednog leta", rekao je Dragušinov menadžer Florin Manea.

Dragušin je ponikao u Juventusu, ali nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu, pa ga je Stara Dama prodala letos Đenovi za 5.500.000 evra. Rumun ima samo 21 godinu i sa 191 centimetrom visine odličan je u skok igri. Ima ugovor do 2027. godine, a specijalizovani Transfermakt ga trenutno procenjuje na 10.000.000 evra - jasno je da ga Grifoni neće pustiti za tu sumu.

Durbin iz crvenog dela Mančestera gleda i ka Bundesligi, ali ovoga puta zbog špica i drugog strelca nemačke elite Serua Girasija. Sa 14 pogodaka na prvih osam prvenstvenih nastupa u sezoni momak iz Gvineje postao je otkrovenje u Ligama petice. Povreda zadnje lože i odsustvo od nekoliko nedeljea malo su usporili 27-godišnjaka, ali je po povratku na teren sredinom meseca Girasi pogodio u pobedi 2:1 nad Dortmundom.

Pouzdani novinar Bilda Kristijan Falk potvrdio je da je Junajted vrlo zainteresovan za momka koji se trenutno nalazi pri vrhu konkurencije za Zlatnu kopačku i čija je cena, u odnosnu na prikazano ove sezone, prava sitnica - 17.500.000 evra. Toliko iznosi njegova izlazna klauzula.

Ne zaboravimo da su Crveni Đavoli letos platili Atalanti 75.000.000 evra (potencijalno preko 80.000.000 uz bonuse) za Rasmusa Hejlunda, ali da sada spremaju konkurenciju momku koji je na pet nastupa u Ligi šampiona postigao isto toliko golova, ali koji još nije bio strelac na devet odigranih utakmica u Premijer ligi.




tagovi

Seru GirasiŠtutgartMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara