Rumuni renoviraju tim za Srbiju: Budesku starter, do pet novih imena u prvih 11

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.09.18. | 13:55

Što zbog toga što mora, a više što želi, Kozmin Kontra će u Beogradu promešati karte u odnosu na meč protiv Crne Gore

Rumunija je Ligu nacija počela sa mršavim remijem od 0:0 protiv Crne Gore. Taj remi se u Rumuniji vidi kao poraz, i to na više osnova. Tamošnji mediji pišu da je selektor Kozmin Kontra sa dosta pompe najavljivao početak ovog takmičenja, a da se sve raspršilo - kao mehur od sapunice.

Ističe se da je na stadionu Ilije Oana u Ploještiju bilo sivo, da nije bilo navijača, a da je rezultat sve spustio na zemlju i to sa oba stopala.

Izabrane vesti

Vezista Stančiju je posle meča istakao da se njegov tim borio, ali da nije imao sreće u poslednjih 30 metara. Njega ocenjuju kao jednog od retkih ko je odigrao na prihvatljivom nivou.

I zbog svega navedenog rumunski mediji najavljuju dosta promena u prvoj postavi u meču protiv reprezentacije Srbije koji je na programu u ponedeljak od 20 časova i 45 minuta.

Četiri, možda čak i pet.

Pre svega, jasno je da će morati da bude promene na mestu štopera jer je Vlad Kirikeš šepajući napustio igru protiv Crnogoraca u 31. minutu s bolnom grimasom na licu. Ni selektor Kozmin Kontra nije bio preveliki optimista posle utakmice, verovatno su ligamenti. Kirikeš sigurno neće biti u sastavu protiv Orlova.

Na njegovoj poziciji bi trebalo da zaigra Mihai Aleksandru Balaša. Ovaj defanzivac je zamenio Kirikeša protiv Crne Gore kada se fudbaler Napolija povredio. Balaša ima 23 godine i nastupa za FCSB. Svakako je manje kvalitetna opcija od iskusnijeg kolege koji igra u Seriji A. I to bi trebalo da bude jedina promena u odbrani.

U vezi se očekuje najviše promene, a moguće su čak tri. Dve su gotovo sigurne. Umesto Mihai Pintilija mesto na zadnjem veznom, pored Stančijua, trebalo bi da zauzme Razvan Marin. On je bio suspendovan za prvi meč u Ligi nacija, ali će se sada naći u prvoj postavi jer je pomenuti Pintilij uz sve i povređen. Marin igra za Standard iz Liježa od 2017. godine i ima 22 godine.

Dalje, u ofanzivnom delu su moguće još dve promene u odnosu na duel Rumuna s Crnom Gorom: Rotariju (AZ Alkmar) umesto Čipčijua (Sparta Prag) i Konstantin Budesku (Al Šabab) umesto Maksima (Majnc). Dakle, na delu ćemo moći da gledamo igrača koji se više puta dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom. Budesku je siguran, dok Čipčiju ima šansu da zadrži mesto u prvih 11 ispred Rotarijua.

Na kraju, ceh nedostatku efikasnosti će verovatno platiti Kešeru (Ludogorec), pa bismo umesto njega u prvih 11 u napadu mogli da vidimo Georgea Tukudeana, špica Kluža.

RUMUNIJA PROTIV CRNE GORE: Tatarušanu - Benzar, Kirikeš, Sapunaru, Banku - Pintili, Stančiju - Čipčiju, Maksim, Mitrica - Kešeru

NAJAVLJENA POSTAVA PROTIV SRBIJE: Tatarušanu - Benzar, Balaša, Spaunaru, Banku - Marin, Stančiju – Čipčiju (Rotariju), Budesku, Mitrica - Tukudean

Foto: Action images


tagovi

Kozmin KontraLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara