Lukas Paketa (©Starsport)
Lukas Paketa (©Starsport)

S praga transfera iz snova do kraja karijere: Paketa dobijao kartone da bi uzimao pare na kladionici?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 09:51

Stigla i zvanična optužnica Fudbalskog saveza Engleske

Igrač kakve obožavaš da gledaš. Najvoljeniji fudbaler Vest Hema još od Dimitrija Pajea. I nesuđeno pojačanje Mančester Sitija koji je, prema ostrvskim izvorima, bio ozbiljno zainteresovan da ovog leta istrese ozbiljan novac za Lukasa Paketu. I Čekićari su bili radi, posebno zato što je u njegovom ugovoru izlazna klauzula od 85.000.000 funti ili oko 100.000.000 evra.

Ispostavilo se ipak da je osnovni razlog bio drugačije prirode. Jer Vest Hem je znao ono što mnogi nisu: da bi Paketa na leto mogao da – završi karijeru. Ne svojom voljom. Fudbalski savez Engleske je naime zvanično optužio Brazilca da je namerno dobijao kartone kako bi zarađivao od klađenja?!

Izabrane vesti

Optužbe se odnose na četiri utakmice: onu protiv Lestera od 12. novembra 2022. godine, pa još tri u 2023: protiv Aston Vile 12. marta, Lidsa 21. maja i Bornmuta 12. avgusta.

Sam fudbaler je kategorički negirao optužnicu.

Već devet meseci sarađujem u istrazi na svaki mogući način. Negiram sve optužbe u celosti i boriću se do poslednjeg dana da skinem ljagu sa svog imena”.

Optužnica je podignuta istog dana kada je Vest Hem promovisao Đulena Lopetegija za novog trenera. I dodao da stoji uz brazilskog fudbalera.

Ali ostrvski mediji nisu tako uvereni u njegovu nevinost i tvrde da Savez ima jake dokaze. Podsećaju takođe da je defanzivac niželigaškog Stratford Tauna Kinan Ajzak suspendovan na 10 godina zbog toga što je namerno dobio karton na utakmici FA kupa. Otkriveno je da su njegovi prijatelji tada uplatili novac da će se baš to i desiti.

Prema optužnici, isto je radio i Paketa. Navodno mu je presudio karton na otvaranju ove sezone, protiv Bornmuta, kada je u 94. minutu igrao rukom. Nije Brazilac tada ni znao da je uveliko pod istragom. A istraga je, ovo je posebno zanimljivo, pokrenuta po prijavi kladionice koja je i glavni sponzor na dresu Vest Hema.

Kad su u klubu čuli za sve, želeli su da pošto-poto na brzinu prodaju Paketu i reše se muke. Ovako? Tmurni dani pred 26-godišnjim fudbalerom.


tagovi

Lukas PaketaVest Hem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara