©Reutrer
©Reutrer

Sa Enfilda odlazi momak velikog srca: Poslednji ples Bobija Firmina

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.05.23. | 12:58

Legenda Liverpula igra poslednju utakmicu pred domaćim navijačima, a emocija neće faliti

Roberto Firmino je čovek koji će ostati u sećanju navijača Liverpula kao neko ko je bio nesebičan na terenu, kao izuzetan dribler. I što je najvažnije kao pobednik. U klubu sa Mersisajda, Brazilac je imao izuzetno uspešan mandat. Liga šampiona i Premijer liga su najvažniji trofeji koji je Liverpul uspeo da osvoji u periodu u kom je Firmino proveo na Enfildu. A pogotovo šampionat Engleske, koji su Redsi osvojili prvi put posle 30 godina. Brazilac je bio ključni šraf sastava koji je uspeo da se popne na vrh fudbalskog sveta.

Od kako je prešao iz Hofenhajma 2015. godine bilo je jasno svim navijačima Redsa o kakvom se igraču radi. Istinu za volju trebalo je Firminu vremena da se prilagodi na stil i brzinu engleskog fudbala. Taj problem je rešen dolaskom Jirgena Klopa koji ga je prebacio na poziciju „lažne devetke“. Ostalo je istorija. Firmino je dres Crvenih nosio 360 puta i dao je 109 golova, a ovaj poslednji ples pred domaćom publikom će biti najemotivniji.

Izabrane vesti

"Pokušavam da se fokusiram na meč, ali posle utakmice plakaću 100 odsto", kazala je devetka Liverpula.

Koliko se njegova nesebičnost prožima, govori činjenica da kad je Mohamed Salah prešao u Liverpul, Firmino je bez pogovora dao saglasnost da Salah može da uzme njegov dres sa brojem 11.

Krenuo je oproštaj uveliko već u ponedeljak. Liverpul je dobio Lester 3:0, a posle utakmice navijači su pevali pesmu posvećenu Bobiju. Moglo se videti koliko je momku iz Maseja značilo što navijači na gostujućem terenu na sav glas odaju počast legendi.

Neće biti lako Firminu u subotu da se bori sa emocijama. Od trenutka kada je objavljeno da napušta klub, navijači su bili prvobitno u šoku što im miljenik odlazi. Vrlo brzo su shvatili da svim erama dođe neizbežni kraj.

"Nažalost vreme je da napustim klub. Ovde se završilo moje putovanje i razumem da je vreme da odem. Vrlo sam ponosan na sve što sam uradio sa ovim timom i šta smo sve postigli zajedno. Pre svega mislim na istorijske uspehe koje smo ostvarili. Ko zna, jednog dana se možda vratim, ali je sad vreme da odem", poručio je Firmino.

Na pitanje kako bi voleo da ga navijači pamte, Bobi je imao vrlo jasan odgovor:

"Po mojoj velikodušnosti i po mom srcu".

Poslednji ples na Enfildu Bobija Firmina će biti protiv Aston Vile (16.00, AP3). Bilo bi simbolično da na poslednjoj utakmici Firmino golom zaokruži priču u Engleskoj i održi nade Liverpula za plasmanom u evropsku elitu.

Zbogom Bobi, nedostajaćeš.


tagovi

Roberto Firmino

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara