Marcel Sabicer (©Reuters)
Marcel Sabicer (©Reuters)

Sabicer probio Bilefeldov bedem, Lajpcig na bod od Bajerna (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.03.21. | 22:26

Dominirali su puleni Julijana Nagelsmana na gostovanju, ali su tek jednom uspeli da pronađu put do protivničke mreže

Bilefeld je nošen pobedom nad Leverkuzenom u minulom kolu u dobrom raspoloženju dočekao drugi tim sa tabele. Od starta je zatvorio sve prilaze golu i čekao priliku iz kontri, ali ta taktika nije dovela do pozitivnog rezultata. Lajpcig je držao konce igre u svojim rukama i golom na početku drugog poluvremena obezbedio nova tri boda, pa je tako nastavio poteru za vodećim Bajernom (1:0). Sastav iz Minhena ima bod više, ali i utakmicu manje od Bikova, a ove dve ekipe će odmah posle reprezentativne pauze odmeriti snage, u duelu koji bi mogao da odgovori na brojna pitanja u borbi za tron.

Saplela se ekipa Julijana Nagelsmana u minulom kolu, kada je na svom stadionu remizirala sa Ajntrahtom iz Frankfurta (1:1). Tako je dozvolila Bajernu da stekne četiri boda prednosti, a Bavarci će imati priliku već sutra da vrate pomenutu prednost protiv Štutgarta (15.30). Arminija je u minulom kolu iznenadila na Baj Areni, savladala Farmaceute na gostovanju (1:2), ali večeras nije uspela da dođe do novog podviga.

Izabrane vesti

Koliko je RB Lajpcig bio dominantan najbolje se vidi kroz statistiku. Imali su gosti preko hiljadu uspešnih dodavanja, držali loptu u svojim nogama čak 75 odsto vremena, pretili u 19 navrata, sedam puta terali golmana Plavaca Ortegu da interveniše, a jednom su ga i savladali. Dozvolili su domaćinu svega pet udaraca, od kojih nijedan nije ugrozio Pitera Gulačija.

---------------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

---------------------------------------------

Sastav iz Saksonije je duel u Bilefeldu dočekao bez nekoliko bitnih igrača. Van stroja su zbog povreda Anhelinjo, Lajmer, Soboslaj i Upamekano, ali to nije omelo Nagelsmanovu četu u želju da dođe do nova tri boda. Emil Forsberg je prvi pripretio domaćem sastavu, ali je odličan udarac švedskog reprezentativca uspeo da odbrani Stefan Ortega, koji je bio i jedan od najzaslužnijih za podvig u Leverkuzenu minulog vikenda. Arminija se nije previše trudila da ugrozi protivnički gol, a i kada bi uspela da stvori dobru situaciju, izostajala je kvalitetna završnica. Sa druge strane se Marcel Sabicer u 31. minutu našao u dobroj prilici, ali je glavom tukao tik preko gola rivala. Najbolju priliku za Lajpcig je u finišu prvog dela igre propustio Kristofer Enkunku, mladi francuski reprezentativac je prošao po desnoj strani, došao na ivicu peterca, ali je odatle pogodio prečku.

Otišlo se na odmor bez golova, da bi Bikovi na najbolji mogući način otvorili drugi deo igre. Akcija po desnoj strani, dobar dupli pas Enkunkua i Danija Olma, bivši fudbaler zagrebačkog Dinama potom ubacuje loptu pred gol rivala, da bi je sa ivice peterca rutinski u protivničku mrežu sproveo Sabicer.

Subota, 15.30: (1,25) Bajern (6,50) Štutgart (10,0)

Nije primljeni gol naterao domaću ekipu da krene u napad, Lajpcig je nastavio da gazduje terenom, pa je do kraja imao još nekoliko dobrih prilika da stavi tačku. Strpljivo su gradili akcije, tražili rupu u protivničkoj odbrani, pronašli su je u 76. minutu, kada je Hvang pobegao zadnjoj liniji Plavaca, ali je odbrana Bilefelda u poslednjem trenutku uspela da izblokira nekadašnjeg napadača Salcburga. Samo tri minuta kasnije nova velika prilika za Enkunkua, ali udarac bivšeg fudbalera PSŽ-a je uspeo da ukroti Ortega. Igralo se do kraja pred golom domaće ekipe, ali nije bilo promene rezultata, minimalac RB Lajpciga, koji će pažljivo pratiti sutrašnji meč između Bajerna i Štutgarta na Alijanc Areni.


BUNDESLIGA - 26. KOLO

Petak

Bilefeld - RB Lajpcig 0:1 (0:0)

/Sabicer 47/

Subota

15.30: (1,25) Bajern (6,50) Štutgart (10,0)

15.30: (1,92) Ajntraht (3,50) Union Berlin (4,10)

15.30: (7,00) Keln (4,40) Dortmund (1,47)

15.30: (3,90) Verder (3,40) Volfzburg (1,98)

18.30: (7,00) Šalke (4,40) Menhengladbah (1,47)

Nedelja

13.30: (1,95) Hofenhajm (3,50) Majnc (3,90)

15.30: (3,30) Herta (3,40) Leverkuzen (2,20)

18.00: (2,00) Frajburg (3,45) Augzburg (3,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Marsel Zabicer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara