Srećom pa je u pitanju Švajcarska, ovde ili Grčkoj bi izbila revolucija: Jang Bojs se spasio ponovljenim penalom u 90+9! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.02.20. | 18:18

Na kraju Sent Galen morao da se zadovolji bodom – 3:3

Da smo ovakav derbi, sa ovakvim epilogom, gledali u Srbiji izbila bi revolucija. Mala šala u kojoj ima zbilje, jer fudbaleri Sent Galena imaće pravo da budu nezadovoljni arbitražom tokom velikog derbija švajcarskog prvenstva protiv Jang Bojsa.

Bazel je dugo bio neprikosnoven u švajcarskom fudbalu, potom se dominacija preselila u dvorište ovosezonskog Zvezinog rivala iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Međutim, Sent Galen je trenutni lider i ovog popodneva je vrlo lako mogao da napravi veliki korak ka tituli. Nije zahvaljući dešavanjima u sudijskoj nadoknadi. Na kraju je bilo 3:3, pa će Sent Galen i Jang Bojs i dalje imati identičan broj bodova (45), dok je Bazel u zaostatku (40).

Izabrane vesti

Svašta se ovog popodneva dešavalo u Sent Galenu. Videli smo brojne preokrete, efektne golove, pravu mušku utakmicu. Međutim, sve će ostati u senci dešavanja u sudijskoj nadoknadi. Prvo je dosuđena najstroža kazna za Jang Bojs zbog igranja rukom defanzivca Sent Galena. Lopti je prišao napadač Oro (realizovao jedanesterac protiv Zvezde). Šutirao i promašio.

Navijači Sent Galena i igrači tog kluba su bili u euforiji. Bili su jako blizu pobede, ali je glavni arbitar susrera odlučio da poništi najstrožu kaznu. Zbog navodnog kretanja golmana. Drugi put, Oro je bio siguran.

Srpskom šampionu, ma ko to bio, odgovaralo bi da Sent Galen osvoji titulu. Našeg predstavnika bi takav rasplet pogurao ka statusu nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Imali bi Crvena zvezda ili Partizan lakši put ka eminentnom takmičenju.

Posle ovakvog finiša ostali detalji su nebitni. Ostaće zabeleženo da je pogotkom Fazlija domaćin poveo. Međutim, Nsame i Ngumelu su do kraja poluvremena okrenuli rezultat.

Nije tu bio kraj. Sent Galen je pokazao da je izrastao u ozbiljan tim. Napadali su domaći i posle odličnih ubacivanja sa strane došli do preokreta. Gorler je dao treći gol. u prvom minutu nadoknade... A onda je usledio penal.

(Foto: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara