Samed Baždar (© Star sport)
Samed Baždar (© Star sport)

Samed Baždar: Najbolje je kad je ispred mene Rikardo, a iza Natho

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.12.22. | 12:53

„Imamo kvalitet kao Zvezda, ali su prevagu u njenu korist napravile „manje“ utakmice“, konstatuje Partizanov ofanzivac

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Čekajući 20. decembar, kada trofejni kolektiv iz Humske počinje pripreme za nastavak sezone, crno-beli biser iz „klase 2004“, Samed Baždar individualno radi u teretani i na atletskoj stazi u Novom Pazaru.

Izabrane vesti

Ništa novo i neobično za jednog od najdarovitijih fudbalera na ovim prostorima.

Pet godina zaredom se pripremam za pripreme. Dva puta godišnje, tokom letnje i zimske pauze, u Pazaru radim sa kondicionim trenerom Demirom Spicom“, kaže Baždar za Mozzart Sport.

Često ga dovode u vezu sa klubovima iz najjačih evropskih liga. Mediji u Turskoj objavili su da je u red za Baždara stao i istanbulski Bešiktaš.

„Lepo je kad čujete da se neko interesuje. To je motiv za dalji napredak. Videćemo... Ja sam tu da radim i treniram, a Partizan odlučuje o svemu. Imam ugovor do leta 2026, ali ništa nije isključeno“, diplomatski će 18-godišnji napadač.

Osvrnuo se na jesenji deo sezone, otkrio poziciju koju najviše voli, ali i omiljene saigrače.

Zadovoljan sam, iako uvek može bolje. Postigao sam četiri gola, dodao asistenciju. Trudio sam se da maksimalno iskoristim svaki minut na terenu. Naravno, na treneru je da proceni koliko zaslužujem da igram. Po vokaciji sam centralni špic. Mogu da delujem i iza napadača, kao „lažna devetka“. U takvoj situaciji, najviše volim da je iza mene Bibras Natho, a napred Rikardo Gomeš".

U Mozzart Bet Superligi, Crvena zvezda je odmakla deset koraka.

Ostaje nam da se spremimo maksimalno, svi budemo zdravi i da pokušamo da stignemo Zvezdu. Mislim da imamo podjednak kvalitet, ali su prevagu u njenu korist napravile takozvane „manje“ utakmice. To je bila prekretnica, s obzirom da nam fale neki bodovi“, konstatuje Partizanov broj 14.

Rival u šesnaestini finala evropske Lige konferencija je Šerif Tiraspolj. Prvak Moldavije domaćin je 16. februara, dok je sedam dana kasnije na programu revanš u Beogradu. 

Probaćemo da u Evropi odemo što dalje. Mislim da smo egal sa Šerifom. Možemo da se takmičimo, ali i da prođemo dalje“, smatra Baždar.

U Novom Pazaru je kao dečak igrao za lokalne škole fudbala i klubove Ajaks, As i Pazar Juniors. Pre sedam godina godina, u Brzeću, odradio je prve pripreme s Partizanom, u kojem je zvanično pet godina i prošao je put od mlađih selekcija do prvog tima.

Tokom pauze, gledao je neke bivše klupske drugove u ekipi Pazara do 19 godina, koja se takmiči u elitnoj Omladinskoj ligi Srbije. Posle Partizana, u Mozzart Bet Superligi najviše ga zanimaju rezultati Novog Pazara.

„Kao i za mnoge, Novi Pazar je i po meni prijatno iznenađenje. Drago mi je što dobro gura. Svim srcem sam uz Pazarce, uz sve ljude ovde. Nadam se da se će izboriti za mesto u Evropi“, prati Baždar dostignuća Plavih.

IDEMO NA EP

Godinama je Baždar u reprezentativnim selekcijama Srbije. Sa omladincima ga u prvoj polovini 2023. godine čeka dosta posla.

Sve više je mladih fudbalera sa značajnim ulogama u Mozzart Bet Superligi, što doprinosi dobrim rezultatima u uzrastima do 17 i 19 godina. Dobili smo rivale na kvalifikacionom turniru u Poljskoj, gde se viziraju karte za Evropsko prvenstvo do 19 godina. Čekaju nas domaćin, Izrael i Letonija. Nikoga ne treba potcenjivati. Nimalo laka grupa, ali nadam se mestu u završnici Evropskog prvenstva“, završava priču za Mozzart Sport adut Partizana Samed Baždar


tagovi

Samed BaždarMozzart Bet SuperligaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara