Komentari na vest

Samoubistvo iz nehata! Zašto Rašford?! Zašto Sančo?! Zašto, pobogu, dete od 19 godina?! (VIDEO)

V

Vojica

pre gotovo 3 godine

Nije mi žao, s obzirom na to kako su stigli u finale. Ali, činjenica je da su zaista kvalitetan tim, koliko god ih ne voleli. E sad, penali su lutrija, da su pogodili heroj bi bio upravo Sautgejt, jer je, logično, ubacio napadače da šutiraju. Možda i zbog toga što su dobijali šansu na kašičicu pa ajde daj gol iz penala i budi zadovoljan. Ovako, ispali su svi tragičari a ne zaboravite, da Donaruma nije odbranio ispao bi Žoržinjo tragičar, iskusan igrač, mnogo puta šutirao penale na isti načini na isti način izbacio Španiju...
A

Auuuuu

pre gotovo 3 godine

A kako su to stigli do finala? Ajde ne lupetaj,bili su najdominantnija ekipa sve do ovog finala u kojem su po meni zasluzeno porazeni od bolje ekipe.
V

Vojica

pre gotovo 3 godine

Kako??? Pa ti onda nisi gledao taj turnir!! Kao prvo, dok su svi menjali terene i bili gosti, Engezi nisu. Drugo, na stadionu su mogli imati 50 hiljada navijači, bez protivničkih navijača. I treće, imali su sudije, što je video ceo svet osim tebe! Po tebi je i penal protiv Danaca regularan? U finalu ih stigla karma...
V

Vojica

pre gotovo 3 godine

I još jedna bitna stvar, u četvrt finale su imali Ukrajinu, u polufinalu Dansku a Italija izbacila glavne favorite Belgiju i Španiju!
P

Pedja108

pre gotovo 3 godine

Rasford i Sanco nemaju nikakvo opravdanje. Uvedeni su svezi, odmorni, samo da sutnu penal. I ako to nisu bili sposobni, sta drugo ocekivati od njih. Penal ne zavisi od golmana, ako se izvede precizno, nema golmana koji ce da odbrani.
S

Svezinaaaaa

pre gotovo 3 godine

Uvedeni svezi i odmorni? O cemu ti pricas druze? Pa nisu uvedeni da trce maraton ili da prekopaju Wembli. Uvedeni su da sutnu penal! znaci napravis 5-6 koraka i udaris po lopti. Ne uvode se igraci da sutiraju penale zbog svezine vec zato sto trener veruje da bolje sutiraju penale u odnosu na te koje je zbog njih izveo. Dakle ovi igraci jesu uvedeni da bi sutnuli,ali ne zbog toga sto su sveziji vec zato sto je trener mislio da su bolji izvodjaci! Svezina igraca kod sutiranja penala ne postoji! Pritisak da,preciznost da,stalozenost da...ali svezina nikako! Sve i da je igrac trcao 3 utakmice,postoji nesto sto se zove adrenalin! Adrenalin pocne da radi kada krenes da sutiras penal,tad umor nestaje...komplikovano je to da ti objasnim,uglavnom poenta price je da svezina nema bas nikakve veze sa sutiranjem penala!
a

alex88

pre gotovo 3 godine

Covjek na 3min pred kraj produžetka, vadi stopera i veznog igrača, da bi ubacio dva špica da mu pucaju penale. Pa on je imao sreću da nije tada primio gol. Kao kaznu za glupost.
b

banjo10

pre gotovo 3 godine

Nema opravdanja,sav posao na svetu im je da tu loptu sprovedu u gol,a od penala nema bolje prilike,ceo zivot samo to rade.Pritisak? Pritisak je kad ne znas kako da prehranis porodicu,sto bi rekao Veliki Hoze Luis Cilavert.. ..
R

Rale2

pre gotovo 3 godine

Stvar je u tome što su to trebali dati iskusnijim igračima: Sterlingu i Grilišu, na primjer, koji bi se bolje znali nositi sa tim pritiskom, za razliku od njih koji su još zeleni. I kako da ne budu pod pritiskom: pun Vembli, čitava nacija očekuje da daš gol, finale evropskog prvenstva u tvojoj zemlji, pred tvojim navijačima, šutaš za trofej evropskog prvaka....
m

mr.wolf

pre gotovo 3 godine

Zato za ovakav tvoj komrntar moze da postoji opravdanje, posto verovatno u zivotu nisi sutno loptu. U suprotnom, nemas opravdanje, jednomozes da kazes da nemas pojma o fudbalu.
G

Gost999

pre gotovo 3 godine

Cinjenica je da u 99% slucajeva penale sutaju momci koji se jave da su spremni. Koji ne misle za sebe da ce sigurno dati gol, nego bas ovo, koji misle za sebe da se mogu nositi sa pritiskom ako promase. Tako daaa, svaka cast Sterlingu i Grilisu, pretpostavljam da su se sakrili i molili da ne budu oni. Veci krivci nego ovi momci koji su promasili.. Sautgejtova krivica je vise raspored kojim su sutali, ako je bila vec ovakva situacija, trebao je to malo korigovati, da npr Kejn suta treci kad se sve lomi, a npr Saka prvi kad je ipak koliko toliko manji pritisak.. Ali eto.
g

gost66

pre gotovo 3 godine

Mogao je i ekonom da se javi da ŠUTIRA jedanaesterac, eventualno Bekam, ali je JEDINA ČINJENICA da je Sautgejt taj koji odlučuje. I ko će da šutira i kada će da šutira.
Š

Što jest...

pre gotovo 3 godine

Pogriješio jeste ali pogledajte kuda stvari idu!Polufinale SP,finale EP sa timom prepunim igrača ekstra klase.Naredna decenija je njihova,volili ih ili ne!
С

Само ако

pre gotovo 3 godine

Их судије погурају као против данске
M

Majstor Fudbala

pre gotovo 3 godine

šta pričaš to? na oba prvenstva im je žreb bio naklonjen i čak su i vodili ovde u finalu, teško će oni pored Italijana, Španaca itd da ne nabrajam sad još ekipa za koje sam ubedjen da ih ne bi prošli. Englezi sa ovim igračima treba da igraju full napad i atomski fudbal a oni igraju ziheraški.
e

ecka siti

pre gotovo 3 godine

Ja ne znam sta vi lupate. . . Kakvo dete? Samo kod nas su deca i talenti do 25 god. To dete igra najjacu ligu na svetu,u velikom klubu,protiv velikih igraca. . .
S

Slanina

pre gotovo 3 godine

Igra je ni celih godinu dana. Sutirati odlucujuci penal za najnalozeniju naciju na svetu nije pritisak? Pitaj junacina Sterlinga, Grilisa i Soa da li je pritisak. Nastavi igrati menadzera, tu nema pritiska. Load game, pa probas opet.
M

Misko14

pre gotovo 3 godine

Ali imas Sanca na klupi, utakmica traje 120 minuta, protivnik umoran, ti umoran i uvodis ga u poslednjem minutu da sutne penal. Neobjasnjivo. Nije problem sto je promasio,nego zasto ga uvodis u poslednjem minutu, mozda bi taj decko nesto uradio da je igrao poslednjih pola sata. Ti ga uvodis da sutne penal samo, kao da je veteran od 40 godina. Pa i Rasford je trebao uci mnogo ranije, Kejn je bolji, ali mozda bi Rasford bio malo nezgodniji Kjeliniju i Bonuciju zbog brzine. I na kraju ovaj decko Saka ce biti top igrac, bolji od Sanca i Sterlinga duplo. Onakva lakoca kretanja, kontrola lopte, prelepo ga je gledati. Ali ima 19 godina i ti ga stavljas da sutira peti penal.
M

Mykonos

pre gotovo 3 godine

Kad hoćeš da napišeš senzaciju od teksta pa se pitaš zašto Rašford i Sančo? Da su šutirali bekovi, štoperi i zadnji vezni pitali bi zašto nije uveo Rašforda... Smešno. Ovde neki kažu zašto Rašford kada je na margini celo prvenstvo i tako neke nebuloze. Pravite od penala nuklearnu fiziku.
G

Gost 8

pre gotovo 3 godine

Kako su došli u finalu posle dosuđenog "penala" tako su i prošli u finalu posle penala , karma .

Lanmi23

pre gotovo 3 godine

Rašford i Sančo ceo turnir na margini, šansa na kašičicu, bez trunke samopouzdanja, i on ih uvodi da sutiraju penale pored živog Griliša i Luk Šoa sa samopouzdanjem ko Vembli... P.S. Nije mi žao, navijao sam za Italiju, ali ne kapiram odluke
P

PedjaPFCCCC

pre gotovo 3 godine

Trenera im je jedna velika ne znalica. Pored toliko ofanzivnih Kvalitefni Igraca igras sa 5 Igraca iza, Walker i nije pravi Centarhalfa a postavlja ga na toj poziciji. Dali Gol u 2 Minut posle toga 118 Minuta se branili u sred London. Hvala Bogu pa su izgubili. A sto se tice Penal, Penal nikad nisu znali da sutiraju
V

Vartolu

pre gotovo 3 godine

Znaci oni mogu da igraju ali kad treba da se sutiraju penali onda zasto pobogu oni?! Zasto su uopste u reprezentaciji? Penali su sastavni deo igre, u cemu je problem? Zaradjuju milione od sutiranja lopte, a penale ne smeju? Svasta
F

Fizioterapeut92

pre gotovo 3 godine

Kod Italijana se bas videlo to drugarstvo u ekipi, to mi bili bas drago, pogotovo veliki Kjelini... tata odbrane i tata fudbala.
U

Utta

pre gotovo 3 godine

Kvalitet fudbala poslednjih godina je drastično opao. Sem fizike spreme na ovom prvenstvu se nista vredno nije videlo. Nema slobodnjaka, driblinga, prodora... Samo sto duze cuvanje lopte i dosadne kombinacije. Vise loptu u svom posedu imaju centralni odbranbeni igra i nego li sredina terena. Igra i skoro svi podjednakih kvalitete, kao na pokretnoj traci
i

ikssssss

pre gotovo 3 godine

taj mali saka veze s mozgom nema kad god sam ga gledao nije mi jasno sto ga guraju non stop
P

Peki1234

pre gotovo 3 godine

Ti mora da si fudbal 3 puta u životu onda gledao.

Henry14

pre gotovo 3 godine

Ti si mozda gledao Sakhoa pa ti se pomesalo.Jer da si pogledao neku tekmu Arsenala gde je Bukajo igrao shvatio bi zasto.A mozda se samo ne razumes u fudbal...
S

Sasa1234

pre gotovo 3 godine

Vidim pola komentara bez znanja....penale sutiraju oni koji se jave da su sigurni u sebe....dzaba ako si igracina ima ih masa koji ne smiju sutati....ovi sto su promasili kapa dole, bar su smjeli sutirati.....
n

neshha

pre gotovo 3 godine

Nisi ti "sutao" ni macku sa praga.Sanca ignorise ceo turnir,sad ga na silu baca u vatru.I u polufinalu i sad izbacuje u produzetku igraca kog je uveo u drugom poluvremenu.Totalno se pogubio.Da su mu sutirali ili kako ti kazes "sutali" Henderson i Grilis verovatno bi bilo drugacije.Mada se ja ne zalim,kao i svi normalni ljudi navijao sam za Italiju.A Sautgejt je gubitnik i to ce ostati dozivotno!!!A to sto je detetu nabio traume,posebna je prica.
G

Gust88

pre gotovo 3 godine

@ Sasa1234..... Giovanni Trapattoni ti li si ? Pa gde si bre čoveče??!! Znas koliko dugo čekamo da daš stručno mišljenje...
A

Artur2

pre gotovo 3 godine

Grilis majstor sa loptom kskvog englezi nisu imali,covjek je top klasa i kad ga uvodi..jaoo,a 3crnca sutiraju penale,tacno svaki vidis da nmg dat..odje pisem dygo ekipa u kojoj sterling igra u prve ne moze osvojit ligu sampiona,a ni evropsko.to je najgori igrac kojeg sam gledao..
V

Viva anarhija

pre gotovo 3 godine

Kako nisu imali Gaza, Skols, Kris Vodl i mnogi drugi su bili i veći majstori od Griliša...
J

Jao

pre gotovo 3 godine

Čuj majstor sa loptom kakvog englezi nisu imali...jes ako pratis fudbal od sinoć
А

АУ БРЕ

pre gotovo 3 godine

Али кад чујем ово "дете од 19 година" не буде ми добро. Па није на ратном пољу, сам је изабрао да игра фудбал, и са тих 19 година је за то много боље плаћен него сви ми који ћемо исписати коментаре. Слажем се да је могао неко други да шутне пенал.
b

bgcz

pre gotovo 3 godine

Pa kad sterling i ovi iskusni sakrili. Najmanje je saka kriv.
G

Gost1978

pre gotovo 3 godine

a velika zvezda sitija padavicar sterling i novi bekam grealish. E fudbale na sta si spao, siroka ramena, a ... malena
E

E!

pre gotovo 3 godine

Junajted nece videti titule u PL, dok je njima ovaj Rasford glavni igrac, a vidim da su mu doveli burazera Sanca koji nije nista bolji...
J

Jaffa keks

pre gotovo 3 godine

Da se razumemo Rasford mi je logicna opcija. Sutirao je penale pre Bruna u Mancesteru, cak i u odlucujucim situacijama (prolaz protiv PSGa pre par godina). Zato sa druge strane izbacas Hendersona, igraca koji je sasvim pristojan penaldzija i igrac za koga moze da se kaze da zna da se izbori sa pritiskom. Zatim ti penale sutiraju Sanco i Saka koji u Arsenalu mislim da ne bi bio medju prvih 5. I to pored Grilisa i Sterlinga na terenu. Koliko god znao Sterling da kiksa, covek je sigurno bolji pod pritiskom od mladog i zelenog Sake koji penala video nije. Sterling je cak jedno vreme sutirao kad KDB nije na terenu. Najgore sto Saka i Sanco su prvenstveno igraci koji vise vole da asistiraju, manje da daju golove. Samo se nadam da ovo nece previse uticati na Saku, jer ovakve situacije znaju poprilicno da poremete igraca sto se desavalo previse puta. Generalno drago mi je sto Italija dobila iz vise razloga, ali sa druge strane mi je zao igraca poput Kejna, Sake, Grilisa, Hendresona jer nisu osvojili.
G

GostX

pre gotovo 3 godine

Apsolutno se slazem sa tvojim zapazanjima. Dodao bih i jednu moju teoriju - da je u ovakvim utakmicama najbolje staviti bezmozgase da sutiraju penale. Tu bi upao sigurno Šo, umesto Sanca ili Sake, koji je postigao gol i odigrao vrlo dobro celo prvenstvo. Takodje, Sterling, definicija bezmozgasa, isto bih ga stavio da puca u prvih 5.
T

TiP

pre gotovo 3 godine

Gledam ovog Rasforda u Junajtedu pa decko je labilan lik psihicki ne moze da igra pod pristiskom...
D

Deniz

pre gotovo 3 godine

Uveo preplaćenu djecu protiv giganta kakvi su Italijani. Igra mu Sančo, Saka, Rašford i lepršavi Sterling protiv Kelinija i Bonućija. To je stari kov igrača, poput Gatuza, Pujola, Terija, Vidića, šta mogu ova djeca tu da urade? Uživanje je bilo gledati ovaj čas fudbala koji su nam pripredili Italijani.
B

BS

pre gotovo 3 godine

Gazi ljigave engleze
P

Princ

pre gotovo 3 godine

Saka je dete ovakve stvari ce ga napraviti jos boljim fudbalerom nije on kriv,cudno samo da mounta izbaci koji ima ovakve utakmice i koji bi dao,kao i grealish koji puca od samopouzdanja
S

Sir Bobby Moore

pre gotovo 3 godine

Како саутгејта није направило бољим играчем после пенала 96те?
G

Gile Interista

pre gotovo 3 godine

Meni je drago zbog italijana, ali da su Rasford i Sanco pogodili sad bi se ovde pisalo kako je to bio pun pogodak, ali sta bi bilo kad bi bilo, Italijani su zasluzeno osvojili EURO
H

Hahah111

pre gotovo 3 godine

Da sam ja uradio 1000 milijardi sklekova bio bih kristijan ali nisam he he . Cuj da sy pogodili , da gobeljic zna sa pogodi jedmom po utakmici centarsut mogao bi biti bek Da sam uplatio 7 dobitnih brojeva za Loto …
F

Fabri

pre gotovo 3 godine

smesno, bas sramota.. Sterling, Henderson, Grilis i bas ovaj decak bukvalno. Pravda je zadovoljena, celo prvenstvo se navlaci za engleze, da ne pricamo sta uradise dancima proslo kolo... Kijelini pokazao sta je stoper i sta treba da radi defanzivac, ne da kreira i izmislja toplu vodu! Steta za Spinacolu sto se povredio, mogao je biti najbolji igrac prvenstva
I

Isnogood

pre gotovo 3 godine

Kjelini je bas primer modernog štopera. Ofanzivno je bio fenomenalan.
L

LFC

pre gotovo 3 godine

Podnesi ostavku ako imas i malo obraza, Gerete! Sramota sta si napravio. Ne pamtim da je neki trener ovako unakazio svoju ekipu za penale, ovo ce se pricati decenijama, kako trener moze direktno da bude kriv za poraz na penalima.
@

@ssss

pre gotovo 3 godine

Sto da podnese ostavku.Pa covek je napacene Engleze doveo do finala!
L

LFC

pre gotovo 3 godine

Napacene Engleze? Da im je trener Klop ili Tuhel, prosetali bi se sa prvenstvom kakvu ekipu imaju. Greota ovakvu generaciju unistiti sa neznalicom i gubitnikom od trenera. Prosuo je mleko protiv Hrvata u Rusiji, a i sad na domacem terenu. Ekipu kakvu sad imaju, nisu imali nikada! Dzerard, Lampard, Skols, Runi, slazem se ja, veca imena, ali ko je bio na klupi? Ovi sad imaju 33 igraca koji se mogu boriti ravnopravno sa prvih 11, po 2-3 odlicna igraca na svakoj poziciji, izuzev najisturenijeg gde je Kejn prikucan.
Ž

Žan Pol Gotje

pre gotovo 3 godine

Sad pa ko zna kad,neće oni u skorije vreme videti neko finale,celo prvenstvo su igrali odvratan bunker i prolazili na mišiće,protiv Nemaca više sreće nego pameti,Dance pokrali za penal,celo prvenstvo praktično igrali kući i moša.U suštini limitiran,prenaduvan tim,arogancija level pro ali šta ćeš pobedila je pravda.
M

Mikri

pre gotovo 3 godine

Nazalost mislim da hoce samo im je potreban dobar selektor...msm da ci i u kataru biti u 1/2 finalu barem...inace ih ne volim nikako, ali imaju finu ekipu.
p

puffo

pre gotovo 3 godine

Da, dobro zapažanje. Penali se uvek daju igračima koji su motivisani tokom utakmice i kojima mnogo toga polazi od ruke. Nikad nervoznima, pogubljenima, uplašenima. Tako je greška bila i da penal tuče Bellotti, koji je na terenu bio nervozna, stalno nešto gestikulirao sudiji, ništa konkretno nije uradio. S druge strane, Southgate je povukao još gore poteze, dajući čak tri penala igračima kojima nikako nije smeo. Rashford i Sancho su ušli koji minut pre kraja, nisu osetili utakmicu i penali su bili praktično prva konkretna stvar koju je trebalo uraditi, uz veliki teret moranja. Šta tek reći za odluku da poslednji penal šutira tinejdžer. Užas, biće dobro ako se Saka oporavi od tog šoka. Italiji svaka čast, apsolutno je zaslužila ovu titulu.