Geret Sautgejt (@Reuters)
Geret Sautgejt (@Reuters)

Samoubistvo iz nehata! Zašto Rašford?! Zašto Sančo?! Zašto, pobogu, dete od 19 godina?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 00:31

Iliti kako je Geret Sautgejt ponovo uništio snove miliona Engleza...

Voleli ga ili ne voleli, mnogo lepih stvari uradio je Geret Sautgejt za reprezentaciju Engleske. Selekciju koja se ozbiljno kockala sa ugledom sticanim u pionirskim danima fudbala i u onih deceniju, deceniju i po posle Drugog svetskog rata, uspeo je da postavi na noge. Uspeo je da joj vrati dostojanstvo, da je učini polufinalistom Mundijala (2018) i da je po prvi put uvede u neko finale posle više od pola veka. Zaličilo je čak da je postavio sistem - to ćemo doduše preciznije znati od jeseni, jeste li, ili je ovo bio samo kratki "letnji hit" - zaličilo je da je zreo da mu oproste za prokletu '96; da bi od noćas konačno mogao mirno da spava, bez košmara. A onda se desi ono što se desi. Dese se penali. I desi se da je Geret Sautgejt ponovo kriv!

Opet je promašio. I to ne jednom, nego tri puta!

Izabrane vesti

Na stranu što je Engleska kukavički odigrala jednu od najvažnijih utakmica u svojoj istoriji. Na stranu što je bila često bespotrebno toliko oprezna. Tako je igrala na većini mečeva, valjda je to ono što je donela njegova "trenerska ruka"... Niko to ne bi pominjao da je rulet drukčije odlučio na kraju. Ali ovako, kad zanemarimo heroje, od sutra pa do ko zna kad, Geret Sautgejt će se pominjati isključivo u negativnom kontekstu. Kao veliki tragičar.

Zašto Rašford?!

Zašto Sančo?!

Zašto, pobogu, Bukajo Saka?! Zašto dete od 19 godina?!

Sautgejtova odluka da 120. minutu uvede Markusa Rašforda (23 godine) i Džejdona Sanča (21 godina) isključivo je imala veze sa penalima. Uveo ih je da bi šutirali. Saka je ušao dosta ranije (70. minut), možda i nije bio u planu, međutim namestilo se tako da najmlađi igrač u timu tuče penal koji Englesku treba da ostavi u igri.

Sve je držao na dlanu nesuđeni ser Geret. Mislite li da bi mu izmakla da je u bacio Ostrvo u trans kao niko još od Alfa Remzija? Kejn rutina, Pikford brani, Megvajer kao iz topa...

A onda posledice tih neshvatljivih odluka; ama ko da ih je pod maliganima donosio - gleda u Donarumu, vidi Kepkea.

I vidi Vembli kako zbog njega plače.

Daleko su mirni snovi, Gerete. Daleko...

Imate opravdanje za Gereta? Za izbor penaldžija?

U redu, ali otkkud ideja da se uopšte ide na penale? Pazite sad - čoveku kome je promašeni penal obeležio karijeru. Na Vembliju. Igrajući za reprezentaciju.

Šašavo u najmanju ruku.



tagovi

Garet SautgejtEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara