Konačno malo radosti za fudbalere Flamenga (©Reuters)
Konačno malo radosti za fudbalere Flamenga (©Reuters)

Sampaoli počeo trojkom eru u Flamengu, Suarez promašio penal, ali Gremio slavio na premijeri (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.04.23. | 01:19

Brazil 1: Argentinac debitovao pobedom i nagovestio izlazak iz krize slavnog kluba iz Rija. Pobeđena Koritiba na Marakani sa 3:0. Trikolori dobili Santos sa 1:0 na svom terenu

Nazire se kraj košmarnog početka sezone za Flamengo. Nije išlo sa Portugalcem Vitorom Pereirom koji je sa crveno-crnima izgubio sve što je moglo u 2023. godini, pa je iskusni sturčnjak morao da ustupi mesto Horheu Sampaoliju. Tim iz Rija je poražen u Superkupu Brazila, Rekopa Sudamerikani (Superkup Južne Amerike), loše je startovao i u Kopa Libertadoresu, a kap koja je prelila času bio je gubitak trona u šampionatu Karioka, poraz u revanšu finalu plej-ofa od Fluminensea sa čak 4:1 i pored prednosti iz prvog duela sa 2:0.

Prvi pik je bio Žorž Žezus, trener Fenerbaheča, pominjao se i bivši selektor Tite, ali je poverenje ukazano Argentincu Sampaoliju koji je prošlog meseca dobio otkaz u Sevilji, a pre toga je vodio Marselj. Nekadašnji selektor Gaučosa startovao je pobedom na klupi velikana. Srušena je Koritiba na Marakani sa 3:0 na premijeri šampionata u zemlji fudbala. Prethodne nedelje je Flamengo doživeo debakl, poraz od četvrtoligaša Maringe sa 2:0 u prvom meču šesnaestine finala Kupa Brazila.

Izabrane vesti

Krenuo je domaćin odmah od starta žestoko, rešen da konačno obraduje brojnu armiju navijača. Već u 12. miinuu sevnula je levica Ajrtona Lukasa sa oko 20 metara. „Ubio je pauka“ u rašljama gola gostujućeg tima.

Četvrtak, 02.30: (1,15) Flamengo (7,75) Njublense (19,0)

Na startu drugog poluvremena u listu strelaca se upisao i Gabriel Barbosa Gabigol s bele tačke, dok je trijumf overio reprezentativac Brazila Pedro pogotkom u petom minutu sudijske nadoknade.

Luis Suarez nije zatresao mrežu na premijeri za novi klub Gremio. Povratnik u Seriju A je na svom terenu u Porto Alegreu pobedio Santosa sa 1:0. U nastavku je Urugvajac promašio penal u 54. minutu, ali to nije skupo koštao njegov tim. Nekadašnji as Nasionala, Ajaksa, Liverpula, Barselona i madridskog Atletika je poput kikera u NFL-u prebacio gol Santosa. Imao je veteran i u finišu dobru šansu za premijerni gol u šampionatu Brazila, ali ovo nije bio njegov dan.

Žoao Pedro je u finišu prvog poluvremena zatresao mrežu gostiju izu Sao Paula lepim udarcem sa više od 20 metara. Santos je u nastavku bio bolji, imao veći posed, bolje šanse, ali na kraju su domaćini sačuvali mrežu, za prva tri boda posle godinu dana u drugoligaškom karavanu. U finišu je pocrveneo (dva žuta kartona) povratnik u redove ekipa iz Sao Paula, Venecuelanac Jeferson Soteldo (prošlu sezonu proveo u meksičkom Tigresu), pa Gremiju nije bilo teško da sačuva prednost i najavi velike domete ove godine. Početkom meseca su Trikolori osvojili lokalni šampionat Gaušo.

Još jedan velikan je uspešno krenuo novu sezonu u Brazileirau. Korintijans je na svom terenu dobio povratnika u društvo najboljih, Kruzeira sa 2:1. Sva tri gola su pala u drugom poluvremenu. Mateus Arauho i Guedes su doneli tri boda Timau, dok je tim iz Belo Orizontea samo ublažio poraz u petom minutu sudijske nadoknade, kada je Oliveira zatresao mrežu velikana iz Sao Paula.

OVDE pročitajte sve o novoj sezoni u Brazileirau.

BRAZIL 1 – 1. KOLO

Subota

Amerika Mineiro – Fluminense 0:3 (0:0)

/Kano 51, Kenedi 59, Lele 71/

Palmeiras – Kujaba 2:1 (1:1)

/Endrik 5, Žoze Lopez 65 – Ranijel 45+6/

Atletiko Paranaense – Gojas 2:0 (1:0)

/Pedro Enrike 36, Kristijan 58/

Botafogo – Sao Paulo 2:1 (1:1)

/Tikinjo Saores 4, Karlos Eduardo 88 – Kaleri 17/

Bragantino – Baija 2:1 (0:1)

/Bruninjo 54 , Eduardo Saša 70 – Everaldo 45/

Fortaleza – Internasional 1:1 (0:0)

/Moises 57 – Vanderson 54/

Nedelja

Atletiko Mineito – Vasko 1:2 (1:2)

/Lemos 45+5 – Andrej Santos 5, Pek 10/

Flamengo – Koritiba 3:0 (1:0)

/Ajrton Lukas 12, Barbosa 56pen, Pedro 90+5/

Korintijans – Kruzeiro 2:1 (0:0)

/Mateus Arauho 68, Guedes 87 – Oliveira 90+5/

Gremio – Santos 1:0 (1:0)

/Žoao Pedro 44/



tagovi

Južna AmerikaBrazil 1BrazilFlamengoHorhe SampaoliGremioKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara