Horhe Sampaoli (©AFP)
Horhe Sampaoli (©AFP)

Sampaoli u centar: Nejednakost najveći problem sveta

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.04.21. | 14:34

Ne samo fudbala, smatra trener Olimpika iz Marselja

Uvreženo mišljenje je da su Amerikanci sve zakuvali. Preko bare si vlasnik franšize, možeš da je seliš 'vamo i tamo, u zavisnosti od toga gde ima više para. O dugovima skoro da ne razmišljaš. Ali Evropa nije Amerika i isti princip je na Starom kontinentu izazvao veliko protivljenje javnosti koje je na kraju primoralo 12 osnivača Superlige da odustanu od tog projekta.

Treba ipak reći da su za tu ideju bili i neki vrlo bogati Evropljani. Koji su samo hteli da budu još bogatiji. Dok su recimo neki Amerikanci među vlasnicima, primeri su Roma i Olimpik Marselj, odbili da uđu u to kolo. Na liniji sa gazdom Frenkom Mekortom i Olimpikov trener Horhe Sampaoli, inače Argentinac, podseća na jednu vrlo bitnu stvar…

Izabrane vesti

(1,55) Ajaks (4,20) Utreht (6,0

U fudbalu, kao i u svetu uopšte, jedan od najvećih problema je nejednakost. Lično, ne mislim da je nekakvo čudo što grupa moćnih klubova pokušava da uskrati male. To je u duhu sveta kakav je danas. Moramo da se osiguramo da ova ideja ne prođe. Ne smemo da stvaramo nove podele, to je zabrinjavajuće”, filozofski će Sampaoli.

I svi znamo da je u pravu. Dovoljno je samo da se pogledamo u ogledalo. Ali nije ovo sada priča o nama. Nije samo o nama.

Važno je da ovaj napad na jednake šanse analiziramo na globalnom nivou. Mi treba da spajamo ljude, ne da ih razdvajamo”, zaključuje Sampaoli.


tagovi

Horhe SampaoliEvropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara