Trej Hjum slavi gol (©Reuters)
Trej Hjum slavi gol (©Reuters)

Sanderlendov prvi korak ka finalu: Majstorija Dijaloa, Hjum okrenuo Luton

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 20:29

Revanš se igra u utorak

Nazire se prvi finalista plej-ofa Čempionšipa, mada daleko od toga da je gotovo. Sanderlend je napravio prvi korak ka poslednjem stepeniku, pošto je na Stadionu svetlosti pobeđen Luton sa 2:1 (1:1).

Već u utorak dobićemo konačan odgovor na pitanje ko će prvi u finale, a fudbaleri Lutona imaju puno pravo da se nadaju preokretu s obzirom na to kako su odigrali na severu Ostrva. Ipak, Sanderlend nosi određen kapital u London i videćemo da li će to biti dovoljno da se obezbedi finale.

Izabrane vesti

Ponovila se istorija, Luton definitivno nikako ne ume sa Sanderlendom. Londonski sastav nije slavio na Stadionu svetlosti punih 50 godina iliti 18 utakmica, a to se nije promenilo ni danas uprkos solidnoj igri.

Još jedan podatak definitivno nikako ne ide naruku Lutonu, jer zaključno sa današnjom utakmicom i dalje ostaje bez pobede u plej-ofu Čempionšipa! Neverovatno, ali istinito, nikada u klupskoj istoriji nije dobio plej-of susret. Sedam utakmica – tri remija i četiri poraza...

Sanderlend nije previše kalkulisao sa ekipom, gosti jeu. Toni Maubrej napravio je samo jednu promenu u odnosu na trijumf nad Prestonom u poslednjem kolu, pošto je Aleks Pričard zamenio povređenog Denisa Kirkina, dok je kapiten Linden Guč bio na kraju ipak spreman da odgovori izazovu. Trener gostiju Rob Edvards je pokušao da uklopi najbolji sastav, vratio je kapitena Toma Lokjera, a u startnu postavu ubacio je i Itana Horvata, kao i najboljeg strelca Karltona Morisa.

No, to nije pomoglo gostima, iako su zahvaljujući golu Ilajdže Adebaja stigli do vođstva već u 11. minutu. Fudbalere Sanderlenda definitivno je šokirao početak, ali se polako oporavljao kako je vreme prolazilo. Idealnu uvertiru u preokret dao je ponajbolji igrač Crnih mačaka Amad Dijalo pred kraj poluvremena. Uigrana akcija iz prekida vodila je do njegove “kifle“ i majstorije za koju ni mnogo bolji golmani od Horvata ne bi imali rešenje... Sve se okrenulo nedugo po isteku punog sata igre, kada je Hjum iskoristio centaršut Džeka Klarka sa leve strane posle još jedne uigrane akcije, da glavom zakuca loptu u mrežu i donese vođstvo koje se na semaforu zadržalo do kraja.

Kenilvort Roud će u utorak biti premali da primi sve koji budu želeli da gledaju revanš sa lica mesta...

ČEMPIONŠIP – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Subota

Sanderlend - Luton 2:1 (1:1)

/Dijalo 39, Hjum 63 - Adebajo 11/

Nedelja

13.00: (2,60) Koventri (3,30) Midlzbro (2,95)

***kvote su podložne promenama


tagovi

SanderlendLuton TaunAmad DijaloČempionšipČempionšip plej-of

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara