Horhe Sampaoli (©Reuters)
Horhe Sampaoli (©Reuters)

Santos želi Horhea Sampaolija

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.07.22. | 05:34

Argentinac bi mogao da se vrati na stadion Vila Belmiro

Argentinski stručnjak Horhe Sampaoli iznenada je krajem prošlog meseca napustio kormilo Marselja. Nekadašanji selektor Čilea i Argentine bio je nezadovoljan što ekipa sa Velodroma nije dovela pojačanja ovog leta.

Iskusni Gaučos je na meti Santosa. Globo piše da uprava tima iz Sao Paula želi da vrati iskusnog stratega na kormilo posle tri godine, ali da je mala verovatnoća da će uspeti zbog loše finansijske situacije u redovima tima sa stadiona Vila Belmiro. Navodno, prvi kontakti su uspostavljeni.

Izabrane vesti

Sampaoli se na neslavan način razišao sa Santosom 2019. godine. Na sudu je došlo do raskida saradnje, pa je Argentinac preuzeo Atletiko Mineiro iz koga je otišao put Evrope, ali se nije mnogo zadržao u Marselju iako je prošle sezone uspeo da izbori plasman u Ligu šampiona.

01.00: (1,35) Palmeiras (4,90) Kujaba (9,50)

Santos je već 10 dana bez trenera posle smene Fabijana Bustosa. Finalista Kopa Libertadores prošle godine prinuđen je da prodaje najbolje igrače. Tim koji su proslavili Pele, Robinjo, Nejmar, Gabrijel Barbosa Gabigol, trenutno je na 10. mestu u Seriji A sa 22 boda iz 17 mečeva. U subotu je poražen na gostovanju Avaiju sa 1:0. Pod komandom Sampaolija, Santos je imao 35 pobeda, 14 remija i 15 poraza. Prošle sezone, Santos je bio na 10. mestu u šampionatu Brazila i nije uspeo da izbori plasman u Kopa Libertadores.

Očekuje se da će ove nedelje crno-beli iz Sao Paula imenovati novog kormilara.

OVDE pročitajte kako je protekao jučerašnji dan na fudbalskoj pijaci.


tagovi

Južna AmerikaSantosHorhe SampaoliTransferiF1 transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara