Saudijci čekaju Srbe u finalu, Argentinci neočekivano naklonjeni Brazilu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.11.22. | 19:30

Japanci podeljenih mišljenja

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Katara/

Vesela je atmosfera oko stadiona Luzail u Dohi. Bliži se početak susreta Srbije i Brazila i sve je više navijača koji stižu na velelepno zdanje kapaciteta 80.000 mesta.

Izabrane vesti

Veliki je broj Srba i deluje da su svi do jednog optimisti. Oni koji nisu, veruju makar u bod.

Tu su i Brazilci, potpomognuti „unajmljenim navijačima“ iz okruženja koji već danima špartaju Dohom u dresovima reprezentacija iz zemalja za koje se iz aviona vidi da nisu njihove. Tako smo u metrou naleteli na grupu momaka iz Bangladeša od glave do pete obučenih u boje Brazila. Ipak, upitani za omiljenu navijačku pesmu kao podršku brazilskim fudbalerima nisu imali konkretan odogovr, ali za najboljeg igrača jednoglasno su izabrali Nejmara.

Ispred stadiona pojavili su se i neki „čudni“ Argentinci. Dobro je poznato fudbalsko rivalstvo dve najbolje južnoameričke i verovatno najtalentovanije fudbalske nacije na svetu, ali ova trojka je bila pozitivno nastorjena ka Brazilu. Na pitanje o očekivanjima večerašnjeg okršaja sa Orlovima jedan je najavio pobedu Brazila, dvojica remi – 1:1 i 2:2.

Dvojica Japanaca bili su podeljenih mišljenja. Jedan je prognozirao pobedu Srbije 2:1, drugi 1:0 ili 2:0 za Brazil. Čudno, s obzirom na renome koji Dragan Stojković ima u Japanu, ali svakako se nadamo da će biti po želji prvog.

Dosad najveće iznenađenje turnira napravila je Saudijska Arabija pobedivši Argentinu 2:1, a njihovi navijači veruju da i Piksijevi Orlovi mogu do iznenađenja protiv prvog favorita Mundijala u Kataru.

"Vidimo se u finalu. Srbija protiv Saudijske Arabije“, priželjkuje jedan, a mi se pridružujemo njegovim očekivanjima.

Priredili: Vujadin Tomković i Aleksandar Gligorić


tagovi

Katar2022navijačiOrlovifudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara