Žota (©Reuters)
Žota (©Reuters)

Saudijci u ofanzivi: Seltiku 30.000.000, Benfiki 30%, Žoti ugovor života

Vreme čitanja: 1min | pet. 30.06.23. | 10:15

Karim Benzema dobio partnera

Udice su zabačene na sve strane, većina se izmigolji, neko se i upeca. Portugalaca već dvojica. Obojica igrači superagenta Žorža Mendeša. Posle Rubena Neveša u Saudijsku Arabiju po svemu sudeći ide i Seltikov Žota, koji nije mogao da odbije ugovor života u Al Itihadu.

Ima je 24-godišnji levokrilni napadač sjajnu sezonu iza sebe, postigao 15 golova i namestio još 12 u dresu Seltika koji ga je prošlog leta otkupio od Benfike za svega 7.500.000 evra. Prvu sezonu u Glazgovu odigrao je kao pozajmljen igrač.

Izabrane vesti

Pa ipak, uprkos odličnom utiski nije Žota mogao ni da sanja ugovor koji će mu doneti negde oko 12.000.000 evra neto! To su pare koje i u najvećim klubovima dobijaju samo najbolji igrači.

Dobro će proći i Seltik, jer bi trebalo da na ime obeštećenja inkasira oko 30.000.000 evra. Tačno četiri puta više od onoga što je uložio prilikom kupovine portugalskog fudbalera.

Istina, neće sav novac ići u Škotsku, jer Benfika je zadržala 30 odsto od naredne prodaje. Nije još jasno da li od ukupne sume ili samo od profta. Bez obzira, vrlo pristojan novac za sve uključene u priču. Samo još da se potpiše.

Podsetimo, Al Itihad je ovog leta već doveo Realovog asa Karima Benzemu, pa i Čelsijevog N’Gola Kantea.

S druge strane, spekuliše se da bi Seltik sada mogao da krene po 21-godišnjeg napadača Melburn Sitija Marka Tilija, koji je prošle sezone postigao devet golova u A ligi.


tagovi

ŽotaSeltikAl ItihadSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1Letnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara