Sava Petrov (©FCVizela)
Sava Petrov (©FCVizela)

Sava Petrov posle gola Benfiki: Nadam se da je ovo samo početak

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.02.24. | 14:39

Novi špic Vizele ovog utorka ima šansu da nastavi da oduševljava nove poslodavce

Portugalski fudbalski vrh ima još jednu utakmicu u sklopu 21. kola na rasporedu u utorak. Igraće se u Barselosu, gde će Žil Visente pokušati da se distancira od zone ispadanja u sudaru sa fenjerašem Vizelom. Dve strane kreću u okršaj posle ispadanja iz Kupa i obe ekipe će tražiti rezultat koji će im podići moral.

Žil Visente je sprečen da se plasira u polufinale Kupa Portugalije pošto je prošlog četvrtka pretrpeo poraz od Vitorije Gimarais sa 3:1. Pre toga, Petlovi su ostvarili dve uzastopne pobede u Primeira protiv Portimonensea i baš Gimaraisa, pre nego što su poraženi sa 3:0 od Benfike u Lužu.

Izabrane vesti

Sa porazom u Kupu, puleni trenera

Vitora Kampelosa

su izgubili uzastopne mečeve prvi put od poraza u tri uzastopne utakmice između avgusta i septembra. Posle dva duela u gostima, Petlovi će se rado vratiti na svoj stadion, gde su neporaženi u poslednjih devet mečeva u svim takmičenjima, sa pet pobeda i četiri remija od poraza od Benfike sa 3:2 krajem avgusta.

Sa 22 boda iz 20 mečeva, Žil Visente je trenutno 11. na tabeli Primeire i mogao bi da se plasira iz osmoplasiranog Farensea ukoliko trijumfuje u utorak.

16.30: (2,05) Žil Visente (3,45) Vizela (3,60)


Vizela je, kao i njen rival, izbačena iz Kupa Portugalije pošto je pretrpela poraz od Benfike sa 2:1 kada su se ove ekipe odmerile na stadionu Vizele prošlog četvrtka. Orlovi su vodili sa 2:0, kada je

Sava Petrov

uneo malo neizvesnosti 68. minutu. Ipak, više od toga tim sa severa nije mogao.

Sava Petrov, Partizanovo dete, zimsko je pojačanje Vizele iz niškog Radničkog, za koje je portugalski klub platio nešto manje od 100.000 evra. Visoki napadač se odmah nametnuo kao prva opcija u navali, i očekuje se u startnoj postavi protiv Žil Visentea.

"Imali smo šanse da idemo u produžetke. Imali smo prilike da postignemo i drugi gol, ali nažalost nije bilo moguće. Bila je to teška utakmica protiv odličnog protivnika i sada razmišljamo o narednim susretima. Bilo je dobro postići gol za moj novi klub i nadam se da je ovo samo početak

", rekao je

Sava Petrov za klupski sajt posle duela sa Benfikom.

Ovo je bilo u skladu sa borbama Vizele u Primeiri, gde je Vizela izgubila svaki od poslednja četiri meča i bez pobede je u 10 uzastopnih utakmica, pošto je poražena na šest i remizirala u četiri susreta.

Poslednju pobedu u ligi Vizelensesi su ostvarili 5. novembra, kada su bili bolji od Kasa Pije sa 1:0. Ova loša forma je dovela do toga da je ekipa trenera Rubena de la Barere pala na dno prvenstva, osam bodova udaljena od zone sigurnosti, pošto je sakupila samo 13 bodova iz 20 dosadašnjih mečeva. Preostala dva srpska igrača u taboru Vizele Aleksandar Busnić i Nikola Bursać nalaze se u konkurenciji za meč.

PRIMEIRA - 21. KOLO

Petak

Estrela Amadora - Portimonense 3:0 (3:0)

/Karlinjos 6ag, Žaba 13, Nakamura 25ag/

Subota

Farense - Famalikao 1:1 (0:1)

/Duarte 90 - Soriso 19/

Moreirense - Šaves 1:0 (0:0)

/Madson 73/

Boavista - Estoril 2:1 (2:0)

/Saso 15, Boženik 29 - Markes 54/

Nedelja

Rio Ave – Kasa Pija 1:0 (0:0)

/Jakubu 88/

Sporting – Braga 5:0 (2:0)

/Trinkao 8, Kvarežma 18, Đekereš 71, Bragansa 73, Nuno Santos 85/

Gimarais - Benfika 2:2 (1:1)

/T. Silva pen 35, A. Silva 61 - R. Silva 40, Kabral 90/

Ponedeljak

Aruka - Porto 3:2 (2:1)

/Muhika 1, Kristo 30pen, Džejson 61 - Evanilson 9pen/

Utorak

16.30: (2,05) Žil Visente (3,45) Vizela (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraŽil VisenteVizelaSava Petrov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara