Trener Selte Eduardo Kudet (ⒸAFP)
Trener Selte Eduardo Kudet (ⒸAFP)

Selta kao pijana na Ibici, obrukao se i Hetafe, Sevilja i Viljareal rutinski

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 20:58

Iznenađenja u prvim utakmicama šesnaestine finala Kupa kralja

Drugi krug Kupa kralja počeo je iznenađenjima. U prve dve utakmice trećeligaši su eliminisali članove Primere.

Obrukali su se Selta i Hetafe, posebno prvopomenuti koji su doživeli debakl na Ibici. Klub osnovan 2015, koji je pre godinu dana namučio Barselonu u istom takmičenju (Katalonci slavili 2:1 golom Grizmana u nadoknadi), savladao je goste iz Viga sa ubedljivih 5:2. Do poluvremena je već bilo 3:0, a posle sat vremena igre 4:0.

Izabrane vesti

Biće ova pobeda sigurno veliki motiv za trenutno vodeći tim jedne od grupa trećeligaškog karavana u Španiji, koji je za prethodnih pet godina konstantno u napredovanju, pa ko zna, možda ga uskoro budemo gledali i među najboljima. Sigurno bi se navijači vodećih španskih klubova radovali tome da im jedno od gostovanja bude na ostrvu poznatom po sjajnom provodu. Doduše, fudbaleri Selte neće se po lepom sećati puta na Ibicu.

Loše iskustvo ovog utorka imali su i igrači Hetafea, bez Nemanje Maksimovića u protokolu, pošto su izgubili od Kordobe, takođe u gostima. Domaćin je poveo već u 6. minutu preko Ledezme, a ispostavilo se da je to bio i jedini gol.

Čast prvoligaša odbranili su Sevilja i Viljareal rutinskim pobedama isto nad trećeligašima u gostima. Prvi su bili bolji od Linaresa 2:0, a drugi od Zamore 4:1. Istina, igrači Sevilje naišli su na čvrst otpor rivala, koji je slomljen tek u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Oskar odlično šutirao iz slobodnjaka. Autogol Lare samo dva minuta po povratku sa odmora rešio je pitanje putnika u šesnaestinu finala.

KUP KRALJA - ŠESNAESTINA FINALA

Utorak

Kordoba - Hetafe 1:0 (1:0)

Ibica - Selta 5:2 (3:0)

Linares - Sevilja 0:2 (0:1)

Zamora - Viljareal 1:4 (1:2)

Alkoron - Saragosa 2:1 (1:1)

Marbelja - Valjadolid 2:3 posle produžetaka (2:2, 0:0)




tagovi

Kup kraljaSeviljaSelta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara