Selta opet potrošila pare na špica iz Holandije

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.08.23. | 14:47

Najskuplje pojačanje ovog leta u Vigu

U dosadašnjem delu prelaznog roka, Selta je potrošila oko 13.000.000 evra na sva pojačanja, a danas je za jednog igrača platila 12.000.000 evra!

Grčki napadač Anastasios Duvikas je novi igrač kluba sa Balaidosa. Došao je iz Utrehta u kojem je proveo prethodne dve godine i dao 32 gola na 77 utakmica. Potpisao je petogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Selta je i prošlog leta najskuplje pojačanje dovela iz Holandije. Za sličnu sumu pošto je 12.400.000 evra izdvojila za kupovinu danskog špica Jorgena Strand Larsena iz Groningena. Nije se baš proslavio, dao je četiri gola ali je mlad i zalog za budućnost.

Za Duvikasa se ne može baš reći da je mladi talenat pošto ima 24 godine i šest sezona profesionalnog fudbala iza sebe. Za Utreht je najskuplja prodaja u istoriji pošto su do sada za po 7.000.000 evra odlazaili Sebastijan Ale, Dris Mertens, Kventin Timer i Hirano Kerk. Utreht je Duvikasa platio Volosu 10 puta manje pe tri godine.

Gek će u Vigu pojačati konkurenciju pomenutom Larsenu i veteranu Jagu Asapasu, a njegov dolazak bi mogao da znači i odlazak portugalskog napadača Gonsala Pasijensije. Pre Duvikasa, Selta je dovela štopera Karla Stafelta iz Seltika, otkupila krilo Karlesa Pereza od Rome, kupila vezistu Karlosa Dotora i B tima Real Madrida, a kao slobodni igrači su došli Manu Sančez iz Atletika i Žonatan Bamba iz Lila.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Anastasios Duvikas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara