Karvaljal (© Reuters)
Karvaljal (© Reuters)

Selta promenila trenera: Kalos Karvaljal dolazi u Vigo po portugalskoj liniji

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.11.22. | 10:34

Smenjen Eduardo Kudet

Bez pobede pet kola, samo jedno slavlje u poslednjih sedam, nezavidno 16. mesto na tabeli Primere i kao logična posledica rokada na klupi. Nije još zvanično, mada je izvesno da će Selta promeniti trenera.

Umesto Argentinca Eduarda Kudeta koji je vodio tim sve godine funkciju šefa stručnog štaba će preuzeti Karlos Karvaljal.

Izabrane vesti

Kudetu je presudio poraz od Almerije minulog vikenda, posle čega su čelnici kluba iz Viga rešili da je vreme za rastanak. Posegli su za portugalskom vezom da bi angažovali njegovog naslednika. Funkciju savetnika za sportska pitanja već mesecima obavlja Luis Kampos i na njegov predlog je uprava rešila da reaguje i smeni Kudeta, koji je za to saznao iz medija.

Kamposkoji je neka vrsta spoljnog saradika, jer ne dolazi na Balaidois, ali se za dosta toga pita – predložio je sunarodnika Karvaljala, čelnici Selte se saglasili i izabrali trenera koji je do pre mesec dana predvodio Al Vahdu iz Abu Dabija.

U Ujedinjene Arapske Emirate je otišao zbog novca, u evorpski fudbal se vraća zato što je daleko kvalitetniji. A u njemu se Karavljl dokazao radeći u Portugaliji, pošto je predvodio nekoliko tamošnjih klubova, od kojih su najpoznatiji Sporting i Braga (Kup Portugala), ima i trofej sa Setubalom (Liga kup), radio je u Velikoj Britaniji (Svonsi i Šefild Venzdej), radio je i u Grčkoj (Asteras), Turskoj (Istanbul Bašakšehir, Bešiktaš).

Debi na klupi Selte mogao bi da upiše već protiv Osasune u subotu.



tagovi

Karlos KarvaljalSelta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara