Detalj sa prošlog Old Firma (©Reuters)
Detalj sa prošlog Old Firma (©Reuters)

Seltikov revanš Rendžersu: Bez špalira za šampione

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.03.21. | 16:57

Nisu im zaboravili...

Stiven Džerard je vratio osmehe na lica navijača Glazgov Rendžersa. Posle devet vezanih titula najvećeg rivala, Seltika, trofej je ponovo na Ajbroksu.

Slavlje je, ipak, poremetila Slavija Prag pobedom u revanšu osmine finala Lige Evrope, a eliminaciju sa međunarodne scene fudbaleri u plavim dresovima pokušaće da prebole pobedom u gradskom derbiju.

Izabrane vesti

Poslednje kolo škotske Premijer lige donosi u nedelju od 13 časova čuveni Old Firm. Rezultatski nebitan, ali daleko od toga da i jedni i drugi neće biti motivisani da sezonu završe pobedom koja vredi mnogo više od bilo koje druge.

NEDELJA, 13.00: (2.70) SELTIK (3.10) RENDŽERS (2.75)

Prethodna tri duela tradicionalnih glazgovskih neprijatelja rešeni su pobedom Rendžersa, pa će fudbaleri u zeleno-belim dresovima pokušati na sve načine da prekinu taj crni niz. Čak i tako što neće udostojiti novog šampiona uobičajenog špalira pred utakmicu poslednjeg kola. Potvrdio je to privremeni trener Seltika, Džon Kenedi, koji je preuzeo tim posle otkaza Nilu Lenonu. U izjavi za Skaj sport rekao je da to timska odluka i podsetio na isti potez Rendžersovih fudbalera 2019, kada igrači sa Seltik Parka nisu udostojeni aplauza najvećeg rivala za osvojeno prvenstvo.

"Ne sećam se da je tada pravljena drama oko toga. Lično, svakako ne mislim da je to neki veliki problem. Pričali smo i kolektivno odlučili na neće biti špalira za goste. Nije to nedostatak stila, jer je Seltik klub koji se uvek isticao dostojanstvom i postupao ispravno", smatra Kenedi.

Svaki Old Firm nosi dosta tenzije, a nema sumnje da će takav biti i ovaj iako je razlika među timovima čak 20 bodova.

---------------------------------------------------

 * Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.


tagovi

ŠkotskaGlazgov RendžersSeltikOld Firm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara