©AFP
©AFP

Senegal drugi putnik u nokaut fazu, Kamerun protiv Gambije u borbi za život

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.01.24. | 19:58

Lider Grupe C drugom pobedom (3:1) overio mesto u narednoj fazi

Posle Zelenortskih Ostrva koja su uz maksimalan učinak u prva dva kola grupne faze obezbedila mesto u nokaut fazi Kupa afričkih nacija, isto je na identičan način ostvario i Senegal.

Lider Grupe C na premijeri je savladao Gambiju (3:0), a nova tri boda upisao je danas u susretu sa Kamerunom (3:1), te je overio kartu za narednu fazu i pre susreta sa Gvinejom.

Izabrane vesti

Branilac kontinentalnog trona je pobedu na drugom koraku najavio već u 16. minutu preko tandema prezimenjaka Sar. Pape Matar je odbijenu loptu posle kornera primirio grudima, a ona je stigla do Ismaile koji je neodbranjivo gađao bliži ugao.

Minimalna prednost Senegala ostala je na snazi do 72. minuta i akcije u kojoj je Ismaila Sar ulogu strelca zamenio zadacima pakera, te je sa desnog boka, posle prodora, poslao oštru loptu pred gol rivala gde je Habib Dialo odlično reagovao i klizećim startom je prosledio u mrežu.

Tračak nade Kamerunu vratio je u 83. minutu Žan Čarls Kasteljeto koji je bio najspretniji pred golom rivala i sa prve stative materijalizovao odličnu loptu Enčama sa desnog krila.

Gol igrača Nanta ispostavio se nedovoljan da probudi trećeplasiranu reprezentaciju na prethodnom Kupu afričkih nacija, a sve nade Kamerunaca ugasio je Sadio Mane pogotkom u petom minutu nadoknade.

Za razliku od Senegala koji je prebrinuo brige o plasmanu u narednu fazu, Kamerun je ostavši samo na bodu iz remija sa Gvinejom (1:1), došao u situaciju da u poslednjem kolu ima imperativ pobede nad Gambijom kako bi sigurno ostao u trci za tron.

KUP AFRIČKIH NACIJA - GRUPA C

Senegal - Kamerun 3:1 (1:0)

/I. Sar 16, Dialo 71, Mane 90+5 - Kasteljeto 83/

21.00: Gvineja - Gambija



tagovi

Kup afričkih nacijaKup afričkih nacija 2024SenegalKamerun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara