Ramos i Kagava (©Reuters)
Ramos i Kagava (©Reuters)

Serhio Ramos: Bio sam blizu prelaska u Junajted, ali sam ostao tamo gde je trebalo – u Realu

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.11.23. | 15:44

“Više nisam samo igrač, nego i otac i stariji brat. Veterani treba mladima da pomognu kako bi evoluirali”

Dok je ser Aleks Ferguson šetkao kraj aut-linije i gledao na sat, a za to vreme Nemanja Vidić i Rio Ferdinand komandovali odbranom – nije bilo zime za Mančester junajted. Ali, kada su iskusni štoperi leta 2014. godine napustili klub, na Old Trafordu su se bacili u potragu za novim zapovednikom poslednje linije i malo je nedostajalo da on bude Serhio Ramos.

Ko zna kako bi se kasnije stvari odvijale, da li bi Real Madrid bio toliko dominantan, osvojio još tri Lige šampiona… Serhio Ramos je ostao tamo gde ga je srce vuklo i nije pogrešio. Bio je srećan, baš kao što je i ovog leta po povratku u Sevilju. Ali, da je tada prešao na Teatar snova, usrećio bi oca.

Izabrane vesti

Nije, ostalo je istorija.

“Da, bio sam blizu da zaigram za Junajted. Moj otac je veliki navijač tog tima, ali ja sam ostao tamo gde je trebalo – u Real Madridu. Uprkos svemu, divim se klubu, Premijer ligi i igračima koji u njj igraju, jer je tamo tempo drugačiji, a to je liga od koje svi možemo da naučimo”, rekao je Serhio Ramos i dodao:

“Bio sam srećan što sam tada ostao u Madridu, a sada sam srećan što sam u Sevilji”.

Posebno mu je drago što se vratio tamo gde je počeo.

“Sevilja mi je dala sve. Tu sam stasao kao fudbaler, prvi put zaigrao u elitnom rangu španskog fudbala i od tada postoji nešto što osećam iznutra. Osećam ove boje. Kada su me zamolili da se vratim kući, to je bila moja prva opcija, jer sam želeo da zatvorim ciklus. Ljubav koju osećam prema ljudima ovde mi je uzvraćena. Bio je to nezaboravan trenutak za mene i svakome bih preporučio da se vrati u rodni kraj, tamo gde je započeo karijeru”.

Na Ramon Sančes Pishuanu nije samo igrač, nego i otac, stariji brat, neko ko treba da izvede mlade na pravi put.

“Uživam svakoga dana, na svakom treningu i utakmici. Duša mi je ispunjena. Bez obzira koliko iskustva sakupite u inostranstvu ili u drugim timovima, postoje stvari koje se ne mogu kupiti novcem”, poručio je Serhio Ramos, a govorio je i o mentorskoj ulozi u timu Sevilje:

“Verujem da mi, veterani, imamo obavezu da pomognemo mladim igračima da pronađu pravi put, da stvore dobre navike. Treba da im se nađemo u teškim trenucima. Kako na terenu, tako i van njega na ličnom planu. Svi smo imali starijeg brata u fudbalskom svetu, veterani moraju da odigraju ulogu oca i starijeg brata, kako bi pomogli mladima da evoluiraju”.


tagovi

Serhio RamosMančester JunajtedReal Madrid

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara