©Star Sport
©Star Sport

Šerif počeo da puca! Milojevka presudila i Čuki (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 24.02.24. | 17:48

Crveno-beli rutinski slavili protiv Čukaričkog u derbiju Mozzart Bet Superligе – 3:0

Jedan derbi manje za Vladana Milojevića i njegov tim! Klasičnom priredbom u režiji pedantnog stručnjaka crveno-beli su rutinirali Čukarički u derbiju 22. kola Mozzart Bet Superlige i nastavili poteru za Partizanom, pred ključne dve sedmice u šampionskoj borbi! Crvena zvezda nije blistala, ali je znala u svakom trenutku kako da naplati kvalitet više u odnosu na četu Gordana Petrića, dopustivši joj tek u drugom poluvremenu da ozbiljnije zapreti Omriju Glazeru - 3:0 (2:0).

Da, znači će Vladanu Milojeviću što je rutinirao Zvezdinog dželata iz jesenjeg dela prvenstva, i što je ispred Omrija Glazera povremeno Čukarički udarao na „armirani beton“, ali će slatke snove posle treće prolećne pobede imati Šerif Endijaj. Konačno je napadač, plaćen više od četiri miliona evra, počeo da puca u kontinuitetu, ostavljajući utisak istinske ofanzivne snage. Telom je ponovo ugnjavio protivničke štopere, ovog puta Vukašina Jovanovića i Ognjena Vranješa, ali je što je najbitnije za jednog špica – postigao gol iz dve opipljive šanse. Uz to iznuđenim penalom, kompletirao jesolidno izdanje i dočekao da ga blizu 14 hiljada ljudi na Marakani aplauzima isprati u svlačionicu.

Izabrane vesti

Vrednog saradnika Šerif Endijaje imao je u In Bom Hvanu, razigravaću veznog reda, vrlo upotrebljivom u situacija Zvezdine nadomći. Čukarički je na Marakani praktično bio uspavan u prvom poluvremenu, podigao se tek u nastavku i pripretio visokim presingom i mladlačkim poletom Igora Miladinovića. Ofanzivac Čuke se predstavio, za razliku od brojnih iskusnijih kolega, u vrlo lepom svetlu, pokazavši da bi u dogledno vreme mogao da ima ozbiljnu tržišnu vrednost.

Prilično hrabro je počeo meč protiv Čukaričkog trener Crvene zvezde Vladan Milojević, stavljajući na talon rak ranu srpskog šampiona iz jesenjeg dela sezone – igru bez lopte. Odlučio se iskusni stručnjak da derbi Mozzart Bet Superlige počne bez klasičnog osigurača Srđana Mijailovića, pruživši veliko poverenje u ruke i noge Gelora Kange. Računao je na probleme Gordana Petrića u napadu, pošto je napadača morao da odglumi nekadašnji crveno-beli đak Luka Adžić.

Nije počeo derbi kola u jakom ritmu, ali je Crvena zvezda iz prve prave šanse došla do vođstva posle zakasnelog starta Tošića nad Urošom Spajićem, i penala koji je u gol pretvorio Gelor Kanga. Domaćin nije bezglavo jurio u napad, niti je želeo da u prvih 15 minuta reši pitanje konačnog pobednika. Ali je Crvena zvezda u svakom trenutku imala apsolustno meč pod kontrolom, sa zgusnutim linijama tima koje nisu dale prostor Čukaričkom da traže prostor iza leđa Spajića i Dragovića. Mladi Igor Miladinović istakao se kao najkreativniji igrač gostujućeg tima, zadavši mnogo problema Geloru Kangi. Dva puta je Igor Miladinović provozao crveno-bele, ali su Brđani prvi deo meča završili bez šuta u okvir gola Omrija Glazera.

Crvena zvezda je bila jako, jako strpljiva, što je zaštitni znak Vladana Milojevića. Debitant Ognjen Mimović, na poziciji Koste Nedeljkovića, imao je specifične zadatke da ulascima u sredinu pravi višak. Nije bila konstantno Crvena zvcezda ispred Nenada Filipovića, ali je imala „otrov“ iz dubine... Dao je posebnu širinu igri crveno-belih Mirko Ivanić, što se videlo prilikom pasa ka Osmanu Bukariju. Promašio je čist zicer reprezentativac Gane, ali je blagi prolećni uspon nastavio Šerif Endijaj.

Dobio je savršenu loptu od In Bom Hvana, pobegao Jovanoviću i uz pomoć stative stigao do trećeg gola u Mozzart Bet Superligi na prethodna četiri meča.

Crvena zvezda je u drugom poluvremenu spustila loptu. Trenutak kada je Vladan Milojević poslao u igru Srđana Mijailovića, bio je jasan signal da crveno-beli žele da zatvore meč. Pre toga je u nekoliko navrata bilo vruće pred Omrijem Glazerom, koji je zaustavljao mladalački nalet Miladinovića i Cvetkovića.

Čukarički je imao loptu, ali je Zvezda odigrala još jednu kontru. Ovog puta u naletu je Šerifa Endijaja zaustavio prekršajem Vranješ, za još jedan pogodak iz penala.

CRVENA ZVEZDA – ČUKARIČKI 3:0 (2:0)

/Kanga 8 pen, Endijaj 37, Bukari 75 pen/

Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Marko Ivković (Lajkovac)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer 6,5 – Mimović 6,5 (od 62. Nikolić), Spajić 6,5, Dragović 6,5 – Rodić 6,5, Kanga 6,5 (od 83. Šljivić), Hvan 7, Bukari 6,5– Ivanić 6,5 (od 62. Mijailović), Olajinka 6 (od 62. Lučić 6) – Endijaje 7,5(od 76. Kraso).

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Filipović 6 – Stevanović 6 (od 70. Rogan), Vranješ 5,5, Jovanović 5,5, Tošić 6 (od 78. Stanković) – Sisoko 6 (od 76. Milojević), Docić 5,5 – Ivanović 6, Miladinović 7, Nikčević 5 (od 46. Cvetković) – Adžić 5 (od 70. Ergelaš).

Igrač utakmice: Šerif Endijaj


tagovi

Šerif EndiajeGelor KangaOsman BukariVladan MilojevićGordan Petrić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara