(Reuters)
(Reuters)

Šerif završio pola posla u Jermeniji, opasni Brazilac golčinom razbio bunker (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.07.21. | 18:58

Moldavci zasluženo trijumfovali u prvom meču

Ako Crvena zvezda opravda ulogu favorita u dvomeču protiv Kairata, u trećem kolu je skoro sigurno čeka duel sa Šerifom iz Tiraspolja. Moldavski šampion je danas u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona pobedio sa 1:0 Alaškert u Jermniji i završio veći deo posla pred revanš na svom terenu sledeće nedelje.

Zasluženo je Šerifova legija strnaca pokorila Jermeniju. Bili su bolji, imali strpljenja i na kraju slavili majstorskim golom Brazilca Luvanora u finišu meča. Alaškert nije pokazao skoro ništa i zaista nema razloga da se nada nekom čudu u Moldaviji. Šerif je definitivno bolja i ozbiljnija ekipa.

Izabrane vesti

Iako je uoči meča startna postava Šerifa delovala na promenu formacije i sistem sa trojicom u poslednjoj liniji, na terenu se to nije videlo. Ukrajinski stručnjak Jurij Vernidub je ostao veran formaciji 4-4-1-1, a od prvog minuta je na desnoj strani lansirao najnovije pojačanje Edmunda Adoa koji je došao iz Slovačke. Ostatak startne postave je bio očekivan. Nijedan Moldavac u njoj.

Na golu je bio Grk Atanasijadis, levo Keston Džilijen, u srcu odbrane Arboleda i Dulanto i na desnom boku Brazilac Kristijano koji silom prilika pokriva tu poziciju zbog izostanka Fernanda Kostanca. Malijac Kjabu je bio osigurač ispred odbrane kao zadnji vezni, a ispred su igrali Ado i Traore po bokovima, Til u sredini i Luvanor kao polušpic iza najisturenijeg Kastanjede.

Dugo su gosti lomili Alaškert i na kraju ga zasluženo slomili. Daleko bolju igru je Šerif pružio u drugom poluvremenu i zaslužio taj gol vredan trijumfa.

Možda su i teški vremenski uslovi i velika vrućina u Jerevanu uticali na igrače da praktično prespavaju prvo poluvreme. Oba tima su više vodili računa o svom golu nego o protivničkom. Šerif je imao nešto više loptu u svom posedu ali je to bila jalova incijativa. Domaći su dobro zatvorili sve prilaze golu i pažljivo motrili na ofanzivce moldavskog šampiona. Tek u 42. minutu je Šerif imao prvu ozbiljnu šansu kada je Luvanor loše završio kontru „4 na 2“.

Igra se više rasplamsala u drugom poluvremenu. Domaći su se malo više otvorili i počeli da prete golu Šerifa ali i da ostavljalu Moldavcima više prostora napred. Bio je to signal da Šerif doda gas i da napadne. Imali su Moldavci neke solidne šanse iz prekida, a najbolju je propustio Luvanor kada je desetak minuta pre kraja pogodio prečku udarcem glavom.

Uzalud je Alaškertu bilo pet izmena u drugom poluvremenu. Ništa mu nisu donele. Na drugoj strani je ulazak Jansanea umesto Traorea propisno razmrdao gostujući tim. Napokon, Šerif je u 83. minutu došao do zasluženog vođstva. Luvanor je zasekao sa desnog krila, namestio se na levu nogu i ispalio projektil pod prečku u suprotan ugao Alaškertovog gola.

Prelep pogodak Brazilca sa moldavskim pasošem koji se ovog leta vratio u Šerif posle sedam godina. Dva gola je dao i Teuti u prvom kolu pa je definitivno igrač na kojeg se mora obratiti najveća pažnja u moldavskom timu. Sve opasno što je Šerif napravio danas u Jermeniji je uglavnom išlo preko njega.


tagovi

ŠerifAlaškertkvalifikacije za Ligu šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara