Šerifovi dečaci pokvarili bi kliker, pa zašto ne bi i Ronalda

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.19. | 09:14

Prvi trener Darka Lazovića, Filipa Mladenovića, ali i mnogih drugih Orlova živi za mališane, Borac i njegov grad

Pravio je Zebrice, odgajio Orlove... Šta drugo reći o popularnom Acu Šerifu - Aleksandru Ivkoviću, večitom treneru najmlađih nada Borca, sem da je po svim tačkama „kriv“ za formiranje fudbalskog identiteta veziste Darka Lazovića i levog beka Filipa Mladenovića. Oni su u ponedeljak pokazali da se sa Portugalijom može, pa oko Gradskog stadiona kraj Morave kruži urbana doskočica koja kaže:“Šerifovi dečaci bi kliker pokvarili, pa zašto ne bi i Ronalda“...

Popričali smo sa Aleksandrom Ivkovićem, pitali ga kakvi su kao deca bili Filip i Darko?
„Nestašni, ali dobri, vredni ali borbeni. Ja sam hteo od njih da napravim pre svega ljude, pa tek onda fudbalere za Borac i sve što bi posle toga došlo. I nisu bili jedini, bilo ih je puno, generacije i generacije su prolazile kroz omladinsku školu kluba koji volim kao i decu kojoj sam posvetio ne samo karijeru, nego ceo svoj život“...

Izabrane vesti

Pitali smo čačanskog Šerifa da se seti ostalih dečaka koje je učio prvim fudbalskim koracima, nakon kojih im je u trku pripao dres sa državnim grbom.
„Uh, bilo ih je zbilja mnogo. Eto, tu su Marko Lomić, Ivan Stevanović Robi, sadašnji direktor FK Borac, Marko Milinković, Nemanja Milunović, Lazar Marković. Jel dosta od malih Zebrica, od Aca i omladinskog pogona? Pitam se, jer se nadam da će doći čas kada će fudbalska pedagogija postati medijski pokrivenija, kada će se rame uz rame s pričama o velikim transferima govoriti o školovanju tih momaka koje je trebalo izgraditi u ljude, pa tek onda fudbalere“.

Tako misli, živi i radi Aleksandar Ivković koji ne samo što trenira najmlađe nade čačanskog fudbala, nego je i idejni tvorac projekta pod nazovom „Deci od srca – jedan je Borac“.
„Onaj ko ne oseti dečju radost, taj ne razume mališane i ne može ništa od njih da napravi. Imali smo zimsko ligaško takmičenje mladih fudbalskih nada, dajemo mališanima priliku da se dokazuju i razvijaju na terenu. Zapamtite, Borac je oduvek bio rasadnik fudbalskih nada, ne korova, pa se prema njemu u širem kontekstu tako i ponašati. Filip i Darko su pokazali u šta su izrasli, pa ako takvi ambasadori čačanskog sporta nisu dovoljni da dokažemo obavezu svih nas da maksimalnim zalaganjem očuvamo ovu instituciju, onda ne znam šta bi to moglo da bude“, rekao je za MOZZART Sport Aleksandar Aco Ivković, u slobodnoj novinarskoj interpretaciji, fudbalski kalemar sa Morave.

PIŠE: Miloš MILIĆ
FOTO: Reuters


tagovi

Borac ČačakFilip MladenovićDarko LazovićOmladinska škola Borca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara