Robertson (© Reuters)
Robertson (© Reuters)

Serija potpisa na Enfildu: Najbolji levi bek Premijer lige još pet godina u Liverpulu

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 15:32

Posle Endija Robertsona čeka se Mohamed Salah

Nastavlja Liverpul da učvršćuje temelje tima koji se popeo na krov Evrope i vratio titilu na Enfild posle tri decenije čekanja. Pao je i peti potpis među Crvenima ovog leta. Posle golmana Alisona Bekera, desnog beka Aleksandra Trenta Arnolda, štopera Virdžila van Dajka, veziste Fabinja, novi ugovor potpisao je i Endi Robertson.

Prema novim odredbama, u Liverpulu će ostati do leta 2026, što je dokaz koliko mu klub veruje i potvrda da je od dolaska iz Hala 2017. izrastao u jednog od najboljih levih bekova Premijer lige. Svakako najefikasijeg. Uostalom, od početka sezone 2018/19 do danas defanzivci sa najviše nameštenih golova u u elitnom rangu engleskog fudbala su Trent (33) i upravo Robertson (30). Od njihovih ubačaja ekipa redovno profitira, trener Jirgen Klop se nada da će i u tek započetom novom ciklusu.

Izabrane vesti

Zbog povrede članka, Robertson nije igrao na gostovanju Noriču i protiv Barnlija minulog vikenda (menjao ga Kostas Cimikas), međutim, očekuje se da bude spreman za derbi sa Čelsijem, u subotu od 18.30 na domaćem terenu.

„Kad sam potpisao za ovako veliki klub, sećam se da su mi ambicije bile da se ustalim u prvih 11 i osvajam pehare, a sve što smo dosad zajedno prošli bilo je izvanredno. Želim još više, da dodatno usrećim navijače Liverpula“, rekao je, između ostalog, po potpisivanju novog ugovora Endi Robertson.

Reprezentativac Škotske je član Crvenih postao pet četiri godine kad je stigao iz Hala za, iz ove perspektive smešnih, 9.000.000 evra. Kakav posao Jirgena Klopa.

Produžetkom ugovora sa Robertsonom Liverpul nije završio sve poslove ovog leta. Očekuje se da narednih dana nastavak saradnje overi i Mohamed Salah. Egipćanin je vezan papirima do juna 2023, ali se uveliko pregovora o uslovima i svi se nadaju da je samo pitanje trenutka kad će dogovor biti ozvaničen.



tagovi

Endi RobertsonLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara