Horhe Sampaoli (@SevillaFC)
Horhe Sampaoli (@SevillaFC)

Sevilja otpustila Sampaolija, problematična nagodba oko 11.000.000: Dolazak Mendilibara raduje Dmitrovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 12:36

Andalužani će uskoro promovisati novog trenera koji je godinama sarađivao u Eibaru sa bivšim reprezentativcem Srbije

Drugi mandat Horhea Sampaolija na klupi Sevilje je zvanično okončan. Potvrdili su to Andalužani preko svojih zvaničnih klupskih kanala, mada ostaje da se raščivija kako će se nagoditi oko isplate 11.000.000 evra koje sleduju Argentincu budući da je klub odlučio da mu uruči otkaz.

Izabrane vesti

"Fudbalski klub Sevilja je raskinuo saradnju sa trenerom Horheom Sampaolijem nakon poraza od Hetafea koji je ponovo pozicionirao tim u opasnu zonu. Činjenica da od dolaska nije uspeo da udalji ekipu od najnižih pozicija i slika na terenu iz prethodnih utakmice dovela je do ove odluke", stoji u delu saopštenja Sevilje koja će uskoro dobiti trećeg trenera ove sezone.

Sampaolija je posla koštala činjenica da je na 19. prvenstvenih utakmica, otkako je u oktobru preuzeo klupu od Đulena Lopetegija, tim kojim je rukovodio osvojio svega 23 boda, te da je, iako 14. na tabeli, ostao na samo dva boda od zone ispadanja. Daleko je to od renomea kluba sa Ramon Sančez Pishuana.

Mada još nije zvanično potvrđen, a trebalo bi da bude tokom današnjeg dana, naslednik Sampaolija biće Hose Luis Mendilibar što bi mogle da budu dobre vesti za srpskog golmana Marka Dmitrovića. Otkako se rastao sa Alavesom aprila prošle godine, Španac nije imao angažman, a zanimljivo da je pre toga sarađivao sa rođenim Subotičaninom u Eibaru.

Zajedno su učestovali u 131 utakmici i lokalni andalužanski mediji već su otvorili pitanje da li će se odnos snaga na golu Sevilje promeniti dolaskom novog trenera. Bono je prva opcija u Primeri, dok je sada već bivši reprezentativac Srbije dobijao priliku da brani u Kupu Kralja i Ligi Evrope.

Svojvremeno je Mendilibar pričao kako mu Dmitrovićeva ispucavanja vrlo odgovaraju budući da nije neko ko voli da dolazi do gola kroz 40 pasova. Doduše sa Eibarom je bilo i logično da se preskače sredina tereana budući da je reč o ekipi koja se borila za opstanak, dok bi u Sevilji situacija sa iznošenjem lopte ipak trebalo da bude nešto drugačija. Mada će u špicu imati viskokog i izuzetno skočnog Jusefa En Nesirija.


tagovi

Hose Luis MendilibarHorhe SampaoliMarko DmitrovićSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara