Jusef En Nesiri (©Reuters)
Jusef En Nesiri (©Reuters)

Sevilja oživela! Spektakularan gol Okamposa, pa štikla i mat Gudelja; Monako okrenuo Bajer (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 16.02.23. | 23:00

Andalužani deklasirali PSV na Ramon Sančez Pishuanu - 3:0; Sporting se spasao u dubokoj nadoknadi - 1:1

Zlo nikada ne spava, a Sevilja jeste zlo. Kada su je mnogi prežali, neki se usudili i da izuste da bi iduće godine mogla da guli drugu ligu, ona se povampirila. I ne, neće biti nikakvo čudo ako se opet dogega do završnice. Ni ako uzme trofej u njenom takmičenju. Drugačija pravila važe kada je u Ligi Evrope, tu sve propratne okolnosti mogu da se zanemare, tu je stalno favorit.

Važilo je, važi i važiće da je Sevilja četvrtkom jedna od najsigurnijih stvari, tada je bez premca. Neuništiva je! Osetio je to na svojoj koži i PSV. Gledao je kako Andaluzija gori, kako se Horhe Sampaoli trese kraj aut-linije i kreće u trk posle golova. I uverio se da Hesus Navas nije za staro gvožđe – 3:0 (2:0).

Izabrane vesti

Andalužani su došli sebi, rasterali su košmarne snove i počela da liči na tim. Do skora je bila razbijena banda. Nije imala ni glavi, ni rep. I lako se moglo dogoditi da Horhe Sampaoli ne bi večeras imao izlive emocija na Ramon Sančez Pishuanu da mu u dva navrata Ivan Rakitić – u Kupu kralja i Primeri – nije pružio ruku spasa, režirao pobede i rasterao tmurne oblake što su se nadvili nad stadionom.

Od tog momenta proigrala je Sevilja, a večeras je smrvila Holanđane. Kao u najboljim danima mlatretirala je rivala, pakovala golove, a pogonsko gorivo bio je – Hesus Navas. Čitave sezone se mučio, nije imao nijednu asistenciju u Primeri i Ligi Evrope, opasan je bio samo u Kupu kralja – namestio tri gola – da bi protiv tima iz Ajndhovena spojio saigrače sa golom koliko i za pola godine.

Uključio je španski desni bek turbo pogon, poslao oštru loptu po zemlji i Jusef En Nesiri pokrenuo je lavinu. Pritisnuo je dugme za uništenje PSV-a. Gol pogledajte OVDE. Načeo je goste, dao vetar u leđa Sevilji, a Horhe Sampaoli postarao se da ekipa ubaci u veću brzinu. Aktivirao je Lukasa Okamposa, povukao ga sa klupe na teren – zamenio Brajana Hila – i probudio zver. Ni pet minuta Argentincu nije bilo potrebno da postigne spektakularan gol!

Hesus Navas je promenio stranu, uposlio je argentinskog ofanzivca. Primio je Lukas Okampos desnom nogom loptu i iz okreta raspalio levom. U suprotan ugao! Jedan od najlepših golova u Ligi Evrope ove sezone, ako ne i najlepši... Pogledajte ga OVDE. I tu nije stao. Nastavio je da teroriše ekipu Ruda van Nistelroja. Petom je odložio loptu, a Nemanja Gudelj zakucao je pod prečku. Gol pogledajte OVDE.

Sporting je prošao kroz pakao da bi stigao do remija na Žoze Alvalade stadionu. Imao ga je Midtjiland u šaci, ali je skandinavski kub ostao bez trijumfa na strani u dubokoj nadoknadi – 1:1 (0:0). Sebastijans Koates bacio je domaće navijače u trans nebeskim skokom u četvrtom minutu nadoknade drugog poluvremena.

Nemoguće je promašivao Sporting do tada, posebno to važi za Pedra Gonsalvesa. U šampionskoj sezoni bio je najbolji igrač Lavova, a večeras nije iskoristio stopostotnu šansu. Sa pet metara promašio je gol na startu meča, počela je od tada da se uvlači nervoza u redove domaćina, a sve je kulminiralo posle kardinalne greške golmana Adana.

Loše je ispucao loptu, poslao je samo do egipatskog veziste Emama Ašura, koji je odapeo sa oko 25 metara i pogodio nebranjenu mrežu. Gol pogledajte OVDE. Midtjiland je praktično dao gol a da nije ušao u vrhunsku šansu, povukao se i zaličilo je da će uspeti da se odbrani, a onda se u nadoknadi urugvajski defanzivac vinuo u vazduh i doneo olakšanje Rubenu Amorimu. Gol pogledajte OVDE.

U Lisabonu drama, na Baj areni totalna ludnica! Pravi rolerkoster Fenomenalan meč odigrali su Bajer Leverkuzen i Monako, palo je pet golova, a apsolutni heroj u Nemačkoj bio je Aksel Disasi – 3:2 (1:0). Slali su Kneževi munje i gromove ka golu rivala, potegli tešku artiljeriju i u poslednjih dvadesetak minuta okrenuli vodu na svoju vodenicu.

Monako slavi Aksela Disasija, ali i Krepana Dijatu. Imaju top u nozi, njihove projektile sanjaće Lukas Hradecki. Probušili su finskog golmana razornim udarcima sa distance, skrojili pobedu Monaka na Baj areni, a da će Leverkuzen što pre želeti da zaboravi prvi meč nokaut faze nagovestio je Hradecki. Nije se snašao kod povratne lopte na startu meča, poklonio je gol rivalu, ali je Bajer prvu krizu prebrodio.

Napadački je potentan tim Ćabija Alonsa, sposoban je da nanese štetu svima. Demonstrirao je kakvim tehničarima raspolaže kod gola Muse Dijabija. Ušetao se u kazneni prostor protivnika Bajer, kao na malom fudbalu postigao gol, a zatim je Florijan Virc dao prvi gol od povratka na teren. Godinu dana su u nemačkom klubu čekali na ovaj trenutak, da Virc pusti magiju.

Činilo se da je to – to, da ništa ne može pokvariti veče dečku koji je blistao do povrede... Potrudili su se Dijata i Disasi da trenutak inspiracije Florijana Virca padne u drugi plan.

LIGA EVROPE – BARAŽ ZA OSMINU FINALA (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Ajaks - Union Berlin 0:0

Barselona - Mančester junajted 2:2 (0:0)

/Alonso 50, Rafinja 76 - Rašford 53, Kunde 59ag/

Salcburg - Roma 1:0 (0:0)

/Kapaldo 88/

Šahtjor - Ren 2:1 (2:0)

/Kriskiv 11, Bondarenko 45+1pen - Toko Ekambi 59/

Juventus - Nant 1:1 (1:0)

/Vlahović 13 - Blas 60/

Leverkuzen - Monako 2:3 (0:1)

/Dijabi 48, Virc 59 - Hradecki 9ag, Dijata 74, Disasi 90+2/

Sevilja - PSV 3:0 (1:0)

/En nesiri 45+2, Okampos 50, Gudelj 55/

Sporting L. - Midtjiland 1:1 (0:0)

/Koates 90+4 - Ašur 77/



tagovi

Liga EvropeSeviljaPSV AjndhovenBajer LeverkuzenMonakoSporting LisabonMidtjilandNemanja GudeljHesus NavasLukas OkamposJusef En-Nesiri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara