Hore Sampaoli (Reuters)
Hore Sampaoli (Reuters)

Sevilja spakovala otkaz Sampaoliju, poznata i zamena

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.03.23. | 15:41

Stiže čovek koji zna šta je borba za opstanak

Sevilja će uskoro dobiti i trećeg trenera u ovoj sezoni.

Nakon Đulena Lopetegija koji je počeo sezonu na klupi Andalužana i Horhea Samapolija koji ga je nasledio, sezonu će kao šef stručnog štaba privesti iskusni Hose Luis Mendilibar.

Izabrane vesti

Posle poraza u Hetafeu minulog vikenda, Sevilja je rešila da smeni Samapolija i da njegovo mesto postavi nekadašnjeg stratega brojnih španskih klubova poput Atletik Bilbaa, Eibara, Valjadolida, Osasune, Levantea… Mendilibar je poslednji angažman imao u Alavesu prošle sezone.

Sve je po Sevilju naopako krenulo već na početku sezone kada je Đulen Lopetegi dobio poziv Vulverhemptona i rešio da posle više od tri godine napusti Sevilju. Već tada su rezultati bili kritični jer je Sevilja u prvih sedam kola Primere ostavrila samo jednu pobedu. Našao se španski klub u neplaniranoj situaciji i morao je hitno da traži novog trenera. Odlučili su se povratak Sampaolija koji je Sevilji vodio u sezoni 2016/17.

Ali povratak temperamentnog Argentinca nije doneo očekivan ishod. Sevilja je eliminisana u Ligi šampiona u grupi od Čelsija i Borusije Dortmund, po običaju je nastavila evropsku sezonu u Ligi Evrope ali je u prvenstvu beležila rezultate ispod svih očekivanja. Konstantno je bila u donjem delu tabele, često i u zoni ispadanja, a najviši plasman u dosadašnjem delu sezone joj je bio 12. mesto.

U poslednje vreme je situacija opet postala alarmantna pošto je Sampaoli u Primeri zabeležio tri poraza na prethodna četiri meča i bilo je jasno da nije uspeo da izvuče tim iz krize. Poraz od Hetafea je bio kap koja je prelila čašu pošto je Sevilja sada samo dva boda iznad zone ispadanja.

Juče je doneta odluka o smeni Argentinca, a rukovodstvo španskog kluba danas vodi pregovore sa Sampolijevim advokatima o detaljima prekida saradnje posle čega će uslediti u zvanično saopštenje.

Klub iz Andaluzije je razmišlja o Havijeru Bordalasu koji je bez posle od odlaska iz Valensije ali on nije bio zadovoljan ponuđenim uslovima. Zato su se odlučili za iskusnog prvoligaškog trenera Mendilibara koji je često tokom karijere bio u ovakvim situacijama jer je uglavnom predvodio ekipe koje su se borile za opstanak.


tagovi

Horhe SampaoliHose Luis Mendilibar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara