Seviljno gubilište Kamp Nou: Makazice Suareza, majstorija pa glupost Dembelea i novi slobodnjak iz snova Lea Mesija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.10.19. | 22:52

Ubedljiv trijumf Katalonaca od 4:0

Odavno su okršaji Barse i Sevilje postali derbiji samo na papiru. Andalužani ispuste bodove čim krenu ka severu Španije, a sledeće godine će tačno decenija od njihovog poslednjeg prvenstvenog trijumfa na Nou Kampu. Slična sudbina zadesila ih je i večeras gde su poraženi u prvih 45 minuta. Devet pobeda i remi učinak je Sevilje na terenu šampiona i ništa nisu mogli protiv raspoloženog rivala.

Barse je dominirala od samog početka, ali se na rpvi pogodak čekalo dobrih pola sata. A onda majstorija Luisa Suareza koji se pretplatio na spektakularne golove u poslednje vreme. Sjajno je Urugvajac uhvatio makazice u 27. minutu na centaršut Semeda i naterao čitav stadion da mu se ponovo pokloni kao protiv Intera pre nekoliko dana posle one golčine sa 18 metara.

Izabrane vesti

Samo pet minuta posle tog gola do pogotka je stigao i Arturo Vidal. Dobro se Čileanac ubacio na centaršut Artura i izblizine matirao golmana Vačlika koji ništa nije mogao ni kod trećeg gola Barse koji je u 35. postigao Usman Dembele. Do prvenca u novoj sezoni francuski napadač je stigao posle sjajnog prodora pri kojem je "izlomio kičmu" čuvaru i plasirao loptu za lakih i velikih 3:0.

Probala je Sevilja početkom drugog poluvremena da se otvori, nekoliko puta je i zapretila Ter Štegenu, ali bez mogućnosti da ga konkretno ugrozi. Najbliži golu bili su u 49. minutu kada je Luk de Jong pogodio stativu, ali posle toga nisu prelazili na neprijateljsku teritoriju.

Najlepši detalj u nastavku bio je četvrti pogodak Barselone koji je postigao Leo Mesi i to u svom stilu iz slobodnog udarca. Još jedna prava minijatura Argentinca, a Sevilja je drugi tim kojem je dao najviše golova iz slobodnih udaraca u karijeri. Espanjolu je do sada dao šest, Andalužanima pet... 

Mrlju na trijumf Barselone stavila su dva isključenja domaćih fudbalera u samoj završnici i to Usmana Dembelea (zbog nesportskog ponašanja) i Ronalda Arauha zbog rušenja protivnika u izglednoj prilici. Zanimljivo, mladi štoper je na terenu proveo samo 15 minuta nakon što je u 73. zamenio Todiboa

LA LIGA - 8. kolo

Petak
Betis - Eibar 1:1 (0:1)
/Moron 69 - Oreljana 34/

Subota
Leganes - Levante 1:2 (0:1)
/Brajtvajt 76 - Marti 45 pen, Kampana 49/

Real Madrid - Granada 4:2 (2:0)
/Benzema 2, Azar 45, Modrić 61, Džejms Rodrigez 90 - Maćis 69 pen, Duarte 77/

Valensija – Alaves 2:1 (1:0)
/Maksi Gomez 27, Pareho 83pen – Perez 89/

Osasuna – Viljareal 2:1 (0:1)
/Ronkalja 46, Avilja 79 – Tores 5/

Nedelja
Majorka - Espanjol 2:0 (1:0)
/Budimir 37, Sevilja 73/

Selta - Bilbao 1:0 (0:0)
/Aspas 74/

Valjadolid - Atletiko Madrid 0:0

Sosijedad - Hetafe 1:2 (1:0)
/Merino 5 - Mata 69, Maksimović 89/

Barselona - Sevilja 4:0 (3:0)
/Suarez 27, Vidal 32, Dembele 35, Mesi 78/

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara